x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorina Luminiţa Plăcintă, viitorul ministru

Sorina Luminiţa Plăcintă, viitorul ministru

14 Iul 2009   •   00:00

Senatorul PDL de Vrancea Luminiţa Sorina Plăcintă a fost nominalizată de premierul Emil Boc pentru postul de ministru al Tineretului şi Sportului, după ce Monica Iacob Ridzi a demisionat din funcţie.



Propunerea de nominalizare a fost transmisă preşedintelui Traian Băsescu.

Surse oficiale au declarat că Emil Boc s-a întâlnit cu Luminiţa Sorina Plăcintă la Palatul Victoria, la scurt timp după ce Ridzi şi-a depus demisia la cabinetul premierului.

"A fost o scurtă discuţie în care premierul i-a propus senatoarei PDL funcţia de ministru, iar aceasta a acceptat. Discuţia a avut loc înainte ca Ridzi să îşi anunţe oficial demisia în conferinţă de presă", au afirmat sursele citate.

Potrivit biografiei postate pe site-ul Senatului, noul ministru al Tineretului şi Sportului a absolvit Facultatea de Tehnologie şi Chimie Textilă Iaşi, în 1989, precum şi Facultatea de Drept de la Universitatea "Dunărea de Jos''din Galaţi.

Plăcintă a lucrat, în perioada 1989-1993, ca inginer la Filatura de lână pieptănată Focsani, în 1993-1994 a fost asistent manager la SC ARUSCO IMPEX SRL Bucuresti. Între 1994 şi 2008 a fost acţionar administrator la SC Sorste. De asemenea, mai are înscris în CV "PCA SC MILCOFIL SA: 1997-2008". De asemenea, între 2005 şi 2008 a deţinut postul de administrator, director general SC ARTIFEX SRL.


Băsescu a semnat decretul pentru desemnarea Sorinei Plăcintă în funcţia de ministru al Tineretului
Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru desemnarea Sorinei Luminiţa Plăcintă în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, ceremonia de învestire a acesteia ca membru al Guvernului urmând să aibă loc la ora 19.30, la Palatul Cotroceni.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, 14 iulie, Decretul pentru desemnarea doamnei Sorina Luminiţa Plăcintă în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, membru al Guvernului", informează Administraţia Prezidenţială, printr-un comunicat.

Ceremonia de învestire a noului ministru va avea loc la ora 19.30, la Palatul Cotroceni, menţionează sursa citată.

vezi CV-ul noului Ministru al Tineretului şi Sportului, Sorina Luminiţa Plăcintă format pdf
Mediafax

×