x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorina Pintea despre scandalul apei din Bucureşti: Nu aş vrea să politizăm

Sorina Pintea despre scandalul apei din Bucureşti: Nu aş vrea să politizăm

06 Feb 2019   •   15:33
Sorina Pintea despre scandalul apei din Bucureşti: Nu aş vrea să politizăm
Sursa foto: Karina Knapek

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că scandalul apei potabile din Capitală a ajuns prea departe şi nu este o chestiune politică. 

"Dacă buletinul de analize care scoate în evidenţă faptul că nivelul clorului a fost depăşit de aproape cinci ori într-un punct de recoltare este legat de politică, atunci daţi-mi voie să nu răspund acestor acuzaţii ridicole. Îmi fac treaba în calitate de ministru al Sănătăţii, nu aş vrea să politizăm acest aspect, pentru că s-a mers prea departe. S-a sesizat un fapt evident, adică nu cred că toate acele persoane care au sesizat au visat sau au avut alergii din senin. Sunt cazuri foarte clare. Până la urmă, cred că, nu ştiu, există o autoritate exact ca şi în cazul acestui medic (falsul medic - n.r.) dacă lucrurile se respectă aşa cum trebuie nu pot să apară probleme. DSP, MS a îndrăznit să spună că există o problemă, dar nu e o problemă politică, vă rog să reţineţi asta", a declarat ministrul Sănătăţii, miercuri, la Parlament, unde a fost prezentă la vernisajul unei expoziţii dedicate comemorării victimelor Holocaustului. 

Ea a menţionat că, în prezent, din punct de vedere al analizelor recoltate şi analizate, apa din Capitală corespunde parametrilor. 

Ministerul Sănătăţii a dat publicităţii săptămâna trecută o informare a Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti în cazul apei potabile din sectoarele 5 şi 6, din care reieşea că pe 30 ianuarie valorile determinate pentru clorul liber rezidual şi clorul total nu ar fi corespuns limitelor stabilite de legislaţia în vigoare. 

Mai mulţi cetăţeni din cartierele Militari, Drumul Taberei şi Cotroceni semnalau DSPMB săptămâna trecută mirosul puternic şi înţepător al apei potabile. AGERPRES

×
Subiecte în articol: sorina pintea