x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorina Pintea: Ne confruntăm în ultima vreme cu un număr mare de pacienţi arşi

Sorina Pintea: Ne confruntăm în ultima vreme cu un număr mare de pacienţi arşi

19 Iun 2019   •   14:02
Sorina Pintea: Ne confruntăm în ultima vreme cu un număr mare de pacienţi arşi

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri că există, în ultima vreme, un număr mare de pacienţi arşi, numai în ultimele două zile fiind înregistrate trei cazuri.

"Cred că există alte instituţii abilitate care trebuie să tragă un semnal de alarmă, mai repede decât o facem sau am face-o noi, Ministerul Sănătăţii. (...) Ne confruntăm în ultima vreme cu un număr mare de pacienţi arşi. Chiar astăzi avem un pacient de 46 de ani care a ajuns cu arsură prin flacără deschisă. (...) Vor fi locuri pentru că în acest moment existau trei locuri libere. (...) Este al treilea în ultimele două zile, ceea ce este foarte mult", a spus Pintea, cu prilejul Forumului Naţional al Spitalelor.

Ea a afirmat că MS va prezenta nişte situaţii comparative între numărul de pacienţi arşi din Polonia, Franţa, Germania, Belgia, Italia şi România.

"Voi prezenta la un moment dat nişte situaţii comparate, acum facem o comparaţie între numărul de pacienţi arşi din Polonia, Franţa, Germania, Belgia, Italia. Noi avem cel mai mare număr de pacienţi arşi din Europa", a arătat Pintea.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sorina pintea