x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soţ de magistrat, acuzat de viol

Soţ de magistrat, acuzat de viol

de Mihai Gavrila    |    07 Feb 2009   •   00:00

Dumitru Ţăpurin, profesor universitar la Facultatea de Fizică şi Sport din Craiova, a fost acuzat de viol de o nepoată de-a lui, Alina Ţăpurin. Fata le-a povestit poliţiştilor că, deşi nu îl cunoştea prea bine pe Dumitru, a apelat la el pentru a o ajuta la nişte examene.



"M-a chemat la el acasă, sub pretextul că o să mă ajute la nişte examene şi, pentru că îmi e rudă, m-am dus. Acolo m-a bruscat, m-a violat şi mi-a zis că, dacă voi spune cuiva, el nu va păţi nimic şi tot eu voi avea de suferit", a declarat Alina. Se pare însă că fata a petrecut aproximativ trei ore cu profesorul, timp în care au discutat, au băut ceva, iar la un moment dat Alina a acuzat crampe musculare. Atunci Ţăpurin i-a propus să-i facă un masaj şi de aici până la presupusul viol n-a mai fost decât un pas. Audiat de Poliţie, profesorul a infirmat incidentul, declarând doar: "Tâmpenii sunt multe!". Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat în locuinţa profesorului. "Fata s-a prezentat la spital, iar medicii au spus că nu prezintă urme de violenţă. Ancheta este în curs de desfăşurare", a declarat Adrian Căpraru, purtător de cuvânt al IJP Dolj.

IRONIA SORŢII
Soţia profesorului universitar, Tania Ţăpurin, este judecătoare. Ironia sorţii face ca ea să fi fost numită, recent, şefă a Secţiei I Civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie, din cadrul Curţii de Apel Craiova.

×
Subiecte în articol: observator