x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sotii Ceausescu - Cimitir nestiut

Sotii Ceausescu - Cimitir nestiut

10 Iun 2005   •   00:00

Avocatul Zoei Ceausescu, Haralambie Vocilas, a sustinut ieri ca actul prin care se constata decesul Elenei si al lui Nicolae Ceausescu nu precizeaza la care cimitir au fost ingropati cei doi dupa executia din 25 decembrie 1989.

AMICII. Zoe Ceausescu, in vremea tineretii comuniste
Acest document este una dintre probele pe baza carora fiica fostilor dictatori a cerut justitiei sa lamureasca unde sunt ingropati cu adevarat parintii sai. Inca de la inceputul procesului, Zoe Ceausescu, prin intermediul aparatorului, a sustinut ca are indoieli cu privire la locul de veci al Elenei si al lui Nicolae Ceausescu. Avocatul este mandatat sa ceara inclusiv exhumarea celor doua persoane ingropate in locul de veci al sotilor Ceausescu, pentru ca apoi medicii legisti sa le stabileasca identitatea.

INCERTITUDINE. Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au amanat procesul pentru data de 9 septembrie, cand Zoe Ceausescu a promis ca va aduce actul de constatare a decesului parintilor sai. Instanta a stabilit, de asemenea, ca Ministerul Apararii Nationale are obligatia sa ramana ca parte in dosar, chiar daca institutia a cerut sa fie scoasa din proces, pe motiv ca nu ar fi avut atributii la inmormantarea cuplului.

La termenul din 5 aprilie, Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), parte in proces, a depus la dosar un act prin care se sustine ca mormintele nu pot fi concesionate Zoei Ceausescu, pe motiv ca nu exista nici un document oficial care sa ateste ca acolo sunt ingropati parintii ei. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator ceausescu