x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soţul cântăreţei Cristina Spătar chemat la DNA

Soţul cântăreţei Cristina Spătar chemat la DNA

09 Iun 2015   •   17:44
Soţul cântăreţei Cristina Spătar chemat la DNA

Omul de afaceri Alin Ionescu s-a prezentat marţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este cercetat în legătură cu unele contracte încheiate de firma sa cu Loteria Română.

El a spus că este inculpat în dosar alături de alte persoane, precizând că i s-a prezentat acuzaţiile în 2011-2012.

Potrivit lui, urmărirea a început în urma unui control al Curţii de Conturi iar în prezent se fac investigaţii.

"Parchetul a luat copy-paste acel control şi l-a trimis mai departe pentru cercetări. (...) Eu nu acuz procurorii, eu vin şi răspund la întrebările procurorilor (...). Conducerea (Loteriei Române - n.r.), aşa am înţeles, a fost ţinta acelui control. (...) Toate contractele din ultimii trei ani ale Loteriei au fost luate", a mai spus Alin Ionescu.

El a apreciat că nu a fost favorizat pentru câştigarea unui contract şi că acest lucru a fost confirmat de Curtea de Apel Bucureşti.

"La fel şi şapte contestaţii la CNSC, tot la fel. A fost o licitaţie corectă, care s-a desfăşurat normal. Curtea de Apel a spus că se poate semna contractul, pentru că a fost un caiet de sarcini care a respectat regulile", a arătat el.

Alin Ionescu a adăugat că a cerut Curţii de Conturi să spună care este specializarea celor care au efectuat controlul, deoarece, menţionează el, şi-ar fi dat cu părerea despre probleme legate de soft, hard, calculatoare.

×
Subiecte în articol: alin ionescu cristina spatar