x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soţul Sorinei Plăcintă, stop cardiac la locul de muncă! E medic şi consulta un pacient

Soţul Sorinei Plăcintă, stop cardiac la locul de muncă! E medic şi consulta un pacient

24 Sep 2015   •   13:25
Soţul Sorinei Plăcintă, stop cardiac la locul de muncă! E medic şi consulta un pacient
Sursa foto: Dr. Viorel Bucuraş şi Sorina Plăcintă / FOTO: ziaruldevrancea.ro

Şeful Secţiei de Urologie de la Spitalul Judeţean Timişoara a suferit un stop cardiac, marţi, în jurul orei 17.00, în timp ce consulta un pacient.

Dr. Viorel Bucuraş este soțul fostei senatoare Sorina Plăcintă. Pacientul a fost resuscitat şi internat la Institutul de Cardiologie de la Pădurea Verde, unde se află în stare stabilă. Profesorul Bucuraş era cunoscut ca având probleme cardiace, în urmă cu câţiva ani suferind şi o intervenţie pe cord deschis, la Viena, în Austria, informează ziaruldevrancea.ro.

„În cursul după-amiezii de ieri (marţi - n.r.), fiind în cadrul spitalului şi efectuând o ecografie, în timpul consultaţiei a făcut stop cardiac. A fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a fost resuscitat, s-a făcut transferul la Institutul de Cardiologie. În prezent este intubat şi sedat, cu o stare stabilă, monitorizat, se face tot ce este necesar din punct de vedere medical. Noi toţi suntem şocaţi de ce s-a întâmplat în cursul după-amiezei de ieri şi sperăm cât de repede să-l vedem printre noi iar”, a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, citat de presa din Timisoara.

”Şansa medicului a fost că imediat după ce a căzut, asistenta a ieşit pe hol şi a strigat după ajutor, iar brancadierii au recunoscut că este urgenţă maximă şi l-au transportat pe braţe în Blocul operator, unde a fost resuscitat şi imediat intubat, şi i s-a aplicat tratamentul conform protocolului în astfel de cazuri, după care a fost transferat la institutul de Boli cardiovasculare Timişoara”, a declarat, miercuri, prof. univ. dr. Marius Craina, manager general al Spitalului Judeţean Timişoara.

×