x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soţul Zoei Ceauşescu: Casa din Scorniceşti poate intra în circuitul turistic doar cu acordul urmaşilor

Soţul Zoei Ceauşescu: Casa din Scorniceşti poate intra în circuitul turistic doar cu acordul urmaşilor

26 Aug 2011   •   13:50
Soţul Zoei Ceauşescu: Casa din Scorniceşti poate intra în circuitul turistic doar cu acordul urmaşilor

Casa lui Nicolae Ceausescu de la Scornicesti este proprietate privata, iar pentru includerea acesteia intr-un traseu turistic trebuie intrebati urmasii, a declarat, pentru Revista VIP, sotul Zoei Ceausescu, profesorul Mircea Oprean.
"Casa este a noastra. Problema este ca trebuie sa fie intrebati si urmasii. Daca toate celelalte puncte ale traseului (…) sunt locuri publice, casa de la Scornicesti este o chestiune privata. Ea nu este muzeu. Daca vor, trec pe la poarta si atat, pentru ca strada este un loc public, nu insa si casa", afirmat el.

Conform lui Oprean, aceasta problema trebuia abordata cu el si cu Valentin Ceausescu.
"Din capul locului, noi nu suntem tentati de asa ceva, cu niste oameni care ne-au facut numai rau. Din acea proprietate, eu si Valentin detinem a noua parte, fratele socrului meu detine 40 la suta, iar restul le revine celorlalti urmasi ai fratilor Ceausescu", a mentionat Oprean.

Sotul Zoei Ceausescu s-a declarat nemultumit de faptul ca nepotul surorii Elenei Ceausescu, Emil Barbulescu, ar dori sa utilizeze casa lui Nicolae Ceausescu in scopul vizitarii contra cost.
"Oamenii sunt interesati de aceasta casuta pentru Nicolae Ceausescu, nu pentru ceilalti frati. Tocmai am vorbit cu Valentin si am stabilit ca trebuie sa avem o discutie cu acest nepot, Emil, si sa-i spunem sa-si bage mintile in cap, sa nu utilizeze ce a mai ramas din aceasta casa in scopul vizitarii contra cost, deoarece nu este muzeu, iar casa este vizitata numai pentru numele Nicolae Ceausescu", a spus el.

Acesta a mai subliniat ca Emil Barbulescu, care locuieste in prezent langa casa de la Scornicesti, nu are acordul sau si al lui Valentin Ceausescu pentru o astfel de activitate.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, recent, ca se lucreaza la un "circuit rosu" legat de urmele dictaturii comuniste, mentionand ca, din punct de vedere turistic, este "extraordinar" sa fie exploatate locurile legate de cuplul Ceausescu.
"Din punct de vedere turistic, este un lucru extraordinar sa exploatezi locurile pe unde a trait ultimul mare dictator din Europa de Est. Avem locul unde a fost impuscat (...) Au pastrat zidul si noi vrem sa punem in valoare si locul unde a sfarsit cuplul Ceausescu, locuintele unde au stat, este de mare interes", a sustinut Udrea.

Ea a spus ca oamenii "au mai trecut de furia" impotriva dictaturii ceausiste, iar turistii din strainatate ar gasi interesante locurile legate de Ceausescu.

×