x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SOV nu scapă de mandatul de aducere

SOV nu scapă de mandatul de aducere

de Miruna Pasa Petru    |    18 Mar 2008   •   00:00

Sorin Ovidiu Vântu va fi chemat, a treia oară, cu un mandat de aducere în dosarul prăbuşirii FNI, după ce ieri a refuzat din nou să se prezinte pentru a fi audiat ca martor.

Cazul FNI


Sorin Ovidiu Vântu va fi chemat, a treia oară, cu un mandat de aducere în dosarul prăbuşirii FNI, după ce ieri a refuzat din nou să se prezinte pentru a fi audiat ca martor. Omul de afaceri a încercat chiar să scape de o altă citare la Curtea de Apel Bucureşti, depunând la dosar documente medicale care ar demonstra că starea sănătăţii nu-i permite să vină la instanţă. Numai că tot Vântu a cerut ca actele cu pricina să fie ţinute departe de ochii părţilor din dosar. Judecătorii au respectat dorinţa lui Vântu şi i-au respins scuzele, pe motiv că documentele nu pot fi dezbătute cu procurorul şi cu inculpaţii. Magistraţii au decis astfel să mai emită un mandat de aducere pe numele părintelui FNI, pentru data de 31 martie, avertizându-i de data aceasta pe poliţişti că vor fi amendaţi dacă nu-l aduc pe Vântu. 

Curtea de Apel Bucureşti a admis acum o lună audierea omului de afaceri, la cererea Mariei Vlas. Aceasta a solicitat de nenumărate ori interpelarea lui Vântu, dar de fiecare dată cererea i-a fost respinsă. Vlas a susţinut în mod constant că Sorin Ovidiu Vântu este principalul vinovat de prăbuşirea FNI şi că acesta ar fi folosit miliarde de lei din banii investitorilor.

×
Subiecte în articol: observator