x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şpagă de revoluţionar: 500.000 de euro

Şpagă de revoluţionar: 500.000 de euro

de Petru Zoltan    |    27 Feb 2012   •   21:00
Şpagă de revoluţionar: 500.000 de euro

Fostul 'stab' al Revolutionarilor din Guvernul Romaniei, George Costin, impreuna cu doi lideri ai Asociatiei 'Decembrie 1989 Metrou', Mihai Bolocan si Serafim Cotenescu, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile de magistratii Tribunalului Arges.

Decizia poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Pitesti. Insa, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, presedintele Asociatiei 'Decembrie 1989 Metrou', George Costin, care ulterior a fost numit se­cretar de stat in Guvernul Boc, 'este cercetat pentru infractiunile de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine de bani sau de foloase necuvenite, in forma continuata, spalare a banilor si constituire a unui grup infractional organizat'.

Astfel, George Costin, in calitate de presedinte al asociatiei, le-a impus membrilor sa faca demersurile de preschimbare a certificatelor de revolutionar numai prin asociatie si nu in nume personal, prin Secretaria­tul de Stat pentru Problemele Revolu­tio­narilor din Decembrie 1989, avertizandu-i ca, in caz contrar, vor fi exclusi din asociatie. 'In acest fel, persoanele indreptatite sa beneficieze de indemnizatii au fost determinate sa incheie contracte de repre­zen­tare prin care erau obligate, dupa obti­nerea drepturilor legale, sa pla­teasca asociatiei anumite sume de bani si anume: 12.000 lei si 5% din suma totala incasata sau 15% din suma totala incasata cu titlu de in­dem­nizatie reparatorie incepand cu anul 2004. In baza contractelor de re­prezentare s-a constatat ca a fost ob­tinuta suma totala de 9.453.390 lei, din care 2.470.000 lei au fost virati in conturile personale ale inculpatului Costin George', se mai precizeaza in comunicatul DNA. Cum in de­cla­ra­tia de avere a fostului secretar de stat nu apare contul in care a fost as­cunsa spaga, poate ca Agentia Na­tio­nala de Integritate se va autosesiza.

La inchiderea editiei, procurorii DNA rasfoiau de zor documentele confiscate, pentru a-i identifica pe toti beneficiarii 'fabricii de revolu­tionari'. Adica pe toti participantii la Revolutie care au devenit, din pix, vrednici luptatori.

×