x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spania - Planuri de Sarbatori, ramase brusc la sol

Spania - Planuri de Sarbatori, ramase brusc la sol

de Roxana Roseti    |    17 Dec 2006   •   00:00
Spania - Planuri de Sarbatori, ramase brusc la sol

Sute de persoane, intre care si ce- tateni romani, asteapta pe Aeropor- tul International din Madrid, dupa ce zborurile companiei Air Madrid au fost suspendate in urma retragerii licentei.

Romanii au fost blocati la aeroport. Sute de persoane, intre care si cetateni romani, asteapta pe Aeroportul International din Madrid, dupa ce zborurile companiei Air Madrid au fost suspendate in urma retragerii licentei.

Romanii din Spania care se pregateau sa zboare cu Air Madrid spre tara pentru Sarbatori au fost nevoiti sa ramana la sol. Acelasi lucru l-au patit si cei care doreau sa plece cu acelasi operator aerian spre Spania.

Compania low cost Air Madrid efectua curse si pe relatia Bucuresti-Barcelona-Madrid si retur, prima cursa fiind efectuata in luna martie a acestui an. Suspendarea permisiului de zbor pentru avioanele acestei companii a intrat in vigoare vineri noapte, dupa ce Ministerul spaniol al Dezvoltarii solicitase conducerii companiei sa imbunatateasca masurile de securitate a zborurilor. Acestea nu au fost indeplinite, iar licenta de functionare a fost retrasa.

Situatie ambigua. Majoritatea romanilor aflati in Spania doresc sa-si petreaca sarbatorile de iarna acasa. Potrivit postului Antena 3, cazul este deosebit, deoarece angajatii Air Madrid au disparut, intre timp, fara urma. Iar oamenii nu stiu daca isi pot recupera banii sau nu.

Corespondentul in Spania al Antenei 3 a specificat ca in momentul de fata Ministerul spaniol al Dezvoltarii a alocat 5 milioane de euro pentru rezolvarea situatiei si intentioneaza sa inchirieze 6 aeronave destinate zborurilor speciale, care se vor desfasura pana la data de 21 decembrie.

Contactat de Antena 3, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca din punctul sau de vedere, Autoritatea Aeronautica Romana si-a facut datoria si nu poate fi acuzata de problemele de la Air Madrid. El a explicat de ce nu se pot preintampina sau anunta astfel de situatii: "Daca este un defect care se raspandeste in toate zborurile unei companii, Autoritatea Aeronautica din tara care i-a acordat licenta poate opri toate zborurile acelei companii". Radu Berceanu a mai adaugat, referitor la situatia romanilor din aeroport, ca "decat sa zboare si sa se intample vreo nenorocire, mai bine sa fie suparati".
×
Subiecte în articol: observator