x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spaniolii: „Românii sunt gunoaiele Europei!”

Spaniolii: „Românii sunt gunoaiele Europei!”

de Carmen Plesa    |    06 Apr 2011   •   18:12

Cuvinte dure la adresa românilor, după ce crima comisă de un român a ajuns pe primele pagini ale presei din Spania. “Românii sunt pleava Europei, nu lucrează, fură, îşi prostituează copiii şi femeile

Învaţă să fure înainte să citească, Spania e mâncată de aceste sălbăticiuni, trăiesc mai rău decât animalele. Multe ţări îi gonesc. Nu mă miră nicio barbarie comisă de aceste brute”, a scris Carmen, una dintre cititoarele publicaţiei La Razon. Alţi cititori au cerut în comentariile postate ca ucigaşul să fie trimis în România, pentru a-şi ispăşi pedeapsa. “Acest monstru trebuie să-şi ispăşească pedeapsa într-o închisoare murdară din România, pentru că este român şi şi-a ucis o compatrioată, pentru ca rudele victimei şi alţi deţinuţi să-l ia <> şi pentru că spaniolii nu trebuie să suporte cheltuielile pe care le presupune ţinerea unui ucigaş în închisoare, care se ridică la circa 30.000 de euro pe an” - a reacţionat un al cititor. Reacţiile referitoare la asocierea imigranţilor români cu ideea de criminal sunt însă criticate de alţi spanioli. De altfel, vecinii cuplulului de români au declarat despre aceştia că erau liniştiţi, educaţi şi foarte politicoşi. Poliţia spaniolă susţine că nu erau implicaţi în trafic de droguri sau prostituţie.

Cele mai multe comentarii la articolele publicate de presa spaniolă nu se referă însă la naţionalitatea agresorului, ci la cazurile din ce în ce mai numeroase de violenţă asupra femeilor şi consideră că legile iberice nu sunt destul de aspre. De asemenea, numeroşi cititori au cuvinte de sprijin pentru familia victimei.

În Marea Britanie, ştirea despre cazul a atras atenţia prin... viteza de reacţie a poliţiştilor din România şi Spania. Din momentul în care tatăl lui Dorel Marcu, aflat în România, a aflat despre gest şi până la arestarea criminalului, la Torrejón de Ardoz, au trecut doar 45 de minute. Britanicii comentează că la ei nici măcar ambulanţa nu ajunge atât de repede. Viteza de reacţie a oamenilor legii e pusă şi pe seama faptului că românii şi spaniolii vorbesc o limbă latină şi că le-a fost, deci, uşor, să se... înţeleagă la telefon. Dorel Marcu (21 de ani) se află în arest provizoriu la Madrid, pentru ucidere şi avort, pentru că Viorela Moldovan (21 de ani), partenera sa, era însărcinată în 5 luni. Bărbatul a strangulat-o luni pe tânără, iar apoi i-a arătat cadavrul tatălui său aflat în România, prin intermediul unui webcam.

×