x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spectacole online pentru copii, oferite de teatrele bucureştene

Spectacole online pentru copii, oferite de teatrele bucureştene

17 Mar 2020   •   14:40
Spectacole online pentru copii, oferite de teatrele bucureştene

Ţăndărică, Opera Comică şi Ion Creangă transmit live sau înregistrat pe internet spctacole pentru copii. Reprezentanţii teatrelor spun că decizia de a funcţiona online e cea mai bună variantă de prevenţie care poate fi adoptată în faţa COVID-19. Școlile şi grădiniţele sunt închise până după Paşti.

Teatrul de Animaţie Ţăndărică transmite, de marţi, gratuit, live, pe pagina oficială a instituţiei, https://www.facebook.com/teatrultandarica/, o serie de spectacole pentru copii.

Directorul Teatrului Ţăndărică, Călin Mocanu, a explicat într-un comunicat remis MEDIAFAX că nu este adeptul spectacolului înregistrat. "Programul Teatrului Ţăndărică va putea fi urmărit pe Facebook, ca şi cum am juca la sală. Nu fac altceva decât să-i poftesc pe copiii de acasă, pentru că societatea este în criză, să se distreze oarecum cu un spectacol de calitatea celor jucate pe scenele Ţăndărică".

Spectacolele încep de la 10.00 sau 11.00, pot fi vizionate timp de 90 de minute începând cu ora programată, iar programul poate fi consultat pe site-ul instituţiei.

Opera Comică pentru Copii are un demers similar şi transmite în weekend, online, live, la orele programate în stagiune mai multe spectacole. De asemenea, de la ora 10.00, în timpul săptămânii, este difuzat programul "Ne jucăm la OCC", iar, de la ora 16.00, spectatorii pot descoperi cabinele, secretele unui machiaj de scenă şi alte surprize din spatele cortinei. De la ora 20.00, este difuzat programul "Zâmbete la OCC". Mai mult decât atât, Opera transmite online, pe 21 martie, o premieră, spectacolul de balet "Scufiţa Roşie".

Teatrul Excelsior le propune spectatorilor mai mari un concurs de scris. Concursul de dramaturgie New Drama este dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, iar termenul limită pentru trimiterea candidaturilor este 30 martie. Detalii despre concurs se găsesc pe pagina de Facebook a Teatrului.

Din weekendul următor, Teatrul Ion Creangă propune spectatorilor, pe pagina de Facebook, o serie de înregistrări cu spectacole care au avut premiera în ultimele stagiuni. Înregistrările vor putea fi accesate gratuit pe întreaga perioadă în care sala de spectacole rămâne închisă publicului.

În România, şcolile au fost închise din 11 martie, în contextul răspândirii noului COVID-19. Măsura ar putea fi menţinută până după Paşti.

Mediafax

×
Subiecte în articol: spectacole online copii