x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Spiderman" al Franţei se caţără pe Intercontinental

"Spiderman" al Franţei se caţără pe Intercontinental

14 Oct 2011   •   08:32
"Spiderman" al Franţei se caţără pe Intercontinental

Alain Robert, celebrul alpinist francez care sfideaza moartea a venit in Romania. Va cuceri astazi Intercontinentalul. La propriu. Se va catara fara ham, fara corzi si fara echipament de protectie pana in varful hotelului.

El a studiat cu grija cladirea. Va avea de urcat 90 de metri si, desi se lanseaza intr-un joc destul de periculos, este foarte relaxat, anunta Antena3. Recunoaste ca iti trebuie putina nebunie pentru a escalada cladiri fara nicio masura de siguranta.

Dupa ce a dat roata hotelului, pana la urma a ales sa escaladeze peretele dinspre Piata Universitatii.Pentru el, escaladarea cladirilor a devenit un stil de viata si nu concepe sa traiasca altfel. "De la 11 ani ma distrez catarandu-ma. Acum 49 de ani, ceea ce Inseamna ca m-am catarat aproape toata viata. imi place sa ma catar, chiar daca nu am masuri de siguranta. imi place viata pe muchie de cutit, intre viata si moarte. Suntem nimic. Am aflat acum mult timp ca asta vreu sa fac cu viata mea si continui sa o fac. Si daca într-o zi o sa fie ultima gresita, asta este. Este ok. Este un joc cinstit. Toata viata m-am jucat, mi-am asumat multe riscuri", declara Allain Robert. Intre cladirile pe care acesta le-a escaladat de-a lungul timpului se afla Bazilica Sacre Coeur si Turnul Eiffel din Paris, Podurile Brooklyn din New York si Golden Gate din San Francisco, Harbour Bridge din Sydney, dar si cele mai inalte cladiri de birouri din lume, precum Turnurile Taipei 101 din Taiwan, Turnurile gemene Petronas din Kuala Lumpur (Malaezia) ori Burj Khalifa din Dubai.in 2008 si 2010, performantele sale au fost in Cartea Recordurilor. Asta insa nu l-a scutit de nenumarate arestari, pentru ca s-a catarat fara autorizatie.

Alain Robert s-a nascut la 7 august 1962. Este casatorit si are trei copii.

×