x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Spiru Haret", din nou în instanţă

"Spiru Haret", din nou în instanţă

18 Aug 2009   •   00:00

Cererea Universităţii "Spiru Haret" de a fi scoasă de pe lista instituţiilor de învăţământ superior care nu pot organiza admitere pentru anul universitar 2009 - 2010 va fi luată în discuţie la 6 octombrie de Curtea de Apel Bucureşti.

Aceeaşi instanţă a decis, vinerea trecută, suspendarea a două articole din Hotărârea de Guvern 749 din 2009, magistraţii dând parţial câştig unităţii de învăţământ. Mai exact, noile specializări autorizate să funcţioneze provizoriu, prevăzute în prezenta hotărâre, au dreptul să îşi desfăşoare activitatea începând cu anul I al anului universitar 2009 ­ 2010, iar la specializările/programele de studii care nu se mai regăsesc în prezenta hotărâre nu se mai organizează admitere începând cu anul universitar 2009 ­ 2010.

De asemenea, instanţa mai admitea că instituţiile de învăţământ superior acreditate prin lege pot organiza admitere numai în locaţiile evaluate favorabil de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior şi confirmate prin hotărâri ale Guvernului.

Curtea obliga Universitatea "Spiru Haret" la plata cheltuielilor de judecată, care se ridică la 7.500 de lei. Decizia de atunci poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

×
Subiecte în articol: scoala