x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spitalul „Bagdasar Arseni”: 16 angajați au COVID-19. Nu putem vorbi despre un focar de infecție

Spitalul „Bagdasar Arseni”: 16 angajați au COVID-19. Nu putem vorbi despre un focar de infecție

01 Iun 2020   •   20:51
Spitalul „Bagdasar Arseni”: 16 angajați au COVID-19. Nu putem vorbi despre un focar de infecție

Un număr de 16 angajați ai Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” au COVID-19, între care un medic și șase asistente, însă „nu putem vorbi despre un focar de infecție”, precizează oficialii instituției medicale, într-un comunicat.

„Avem un număr însemnat de colegi depistați pozitiv COVID în Secția de Chirurgie Generala a Spitalului, dar în niciun caz nu putem vorbi despre un focar de infecție la nivelul întregului Spital Bagdasar. Este vorba despre 16 colegi, între care un medic și șase asistente de pe Chirurgie. Cu toții au fost asimptomatici, cum de altfel au fost și cei trei pacienți depistați pozitiv. Cei trei pacienți au fost depistați pozitiv la cea de-a doua testare, întrucât la prima au ieșit negativ, altfel ar fi fost trimiși la un spital suport COVID-19”, arată sursa citată.

La nivelul spitalului s-a decis, în acest context, suspendarea internărilor pe Secția de Chirurgie Generală, echiparea tuturor pacienților și personalului din secție cu echipament de protecție specific pentru nivelul suspect COVID-19, nebulizarea și decontaminarea secției.

„Celula de criză constituită în acest sens a lucrat 40 de ore din ultimele 48, s-au stabilit toți contacții pacienților și personalului depistat pozitiv, s-au luat toate aceste măsuri (...) de către managementul Spitalului și au fost informate imediat Ministerul și DSP-ul”, adaugă reprezentanții spitalului.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: spitalul bagdasar arseni