x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spitalul Bagdasar Arseni: Şapte răniţi în incendiul din club Colectiv - în stare critică

Spitalul Bagdasar Arseni: Şapte răniţi în incendiul din club Colectiv - în stare critică

03 Noi 2015   •   15:15
Spitalul Bagdasar Arseni: Şapte răniţi în incendiul din club Colectiv - în stare critică
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Şapte răniţi în urma incendiului din clubul Colectiv internaţi la Spitalul Bagdasar Arseni sunt în stare critică, a declarat luni medicul Andrei Mircea Carantino.

Potrivit acestuia, alţi cinci pacienţi sunt în stare foarte gravă şi doi în stare gravă, în timp ce în cazul altor şapte răniţi starea este una staţionară, "spre un început de bine".

Andrei Mircea Carantino a precizat că pansamentele se schimbă de mai multe ori pe zi, iar intervenţii chirurgicale se fac de câte ori este nevoie.

"Încă nu s-a pornit la grefarea lor, pentru că leziunile locale nu au permis acest lucru. În curând se va începe şi grefarea", a arătat medicul.

Acesta a menţionat că o delegaţie condusă de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, din care făceau parte şi medici francezi, a vizitat luni dimineaţă spitalul.

"A fost mai devreme o delegaţie condusă de domnul ministru Nicolae Bănicioiu cu profesori în chirurgie plastică şi arsuri, a venit şi domnul profesor Ioan Lascăr şi profesorul Dan Mircea Enescu, pentru a vedea condiţiile şi dacă tratamentele care se fac aici sunt corespunzătoare. Toţi au apreciat nu numai eforturile făcute de personal, dar şi tratamentele care se fac. Cei din Franţa au spus că avem substanţe pe care ei nu le au la ora actuală. Acestea au fost aduse de medici din Israel. Medicii francezi au spus că au văzut materiale pe care ei nu le au, de ultimă oră", a afirmat Carantino.

×