x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sprijin pentru talente

Sprijin pentru talente

de Mihai Stirbu    |    04 Noi 2007   •   00:00
Sprijin pentru talente
Sursa foto: Dan Marinescu/

Unui număr de 87 de copii li s-a oferit marea şansă să devină parte a Clubului de Excelenţă "Dan Voiculescu". Talentaţi şi serioşi, ei speră că intr-o zi vor face excelenţă intr-unul dintre domeniile: pictură, informatică, muzică şi teatru.

Fiecare dintre noi avem un vis. Clubul de Excelenţă "Dan Voiculescu", deschis oficial ieri, oferă copiilor talentaţi suportul pentru a-şi implini visul.

Unui număr de 87 de copii li s-a oferit marea şansă să devină parte a Clubului de Excelenţă "Dan Voiculescu". Talentaţi şi serioşi, ei speră că intr-o zi vor face excelenţă intr-unul dintre domeniile: pictură, informatică, muzică şi teatru. Sunt ajutaţi de profesori care işi rup din timpul lor liber pentru a-i indruma să nu se piardă pe acest drum.

CONFIRMARE. "Am făcut primul pas, i-am identificat. S-a dovedit că in Romănia avem foarte mulţi copii talentaţi. Incercăm să-i ajutăm pe cei care sunt prezenţi aici să-şi dezvolte excelenţa, să-i incurajăm să nu renunţe din motive materiale, sociale sau că nu găsesc profesori. Noi vom fi lăngă ei, in grupe sau individual. Le oferim profesorii, programe educaţionale şi suport material acolo unde este cazul", a declarat coordonatorul programului Clubului de Excelenţă, Cristea Nicoleta Trisi.

Ionela Năstase, de la Antena 1, a avut rolul de a-i prezenta pe micuţi şi de a-i face să scape de emoţii. Copiii au ascultat cu atenţie mesajele de incurajare venite din partea unor personalităţi. Prezent prin intermediul unei inregistrări, profesorul Dan Voiculescu a spus că ii va spriji sub toate formele: "Rolul nostru este să fim alături de ei. Romănia are un capital uman extraordinar". Corina Chiriac, Maria Dragomiroiu, Marius Bodochi, Felicia Filip şi Mihai Trăistariu le-au dat ingredientele reuşitei: muncă, seriozitate, curaj şi incredere in forţele proprii.

SURPRIZE. Cei prezenţi au putut asculta minirecitaluri de chitară clasică şi vioară, precum şi melodii interpretate de grupa de muzică.

Actorul Ovidiu Cuncea lasă pentru moment televiziunea şi se dedică şcolirii membrilor secţiei de actorie a Clubului de Excelenţă. Momentul pregătit impreună cu invăţăceii săi a stărnit aplauze puternice.

Manifestarea s-a incheiat prin prezentarea unei miniexpoziţii intitulate "Multiculturalism şi tradiţie in spaţiul european", aparţinănd copiilor de la grupa de pictură.

Incredere şi curaj

Vedetele Antenei 1 au fost prezente la eveniment fie printr-un mesaj video, fie personal. Prezentatoarea ştirilor sportive, Simona Pătruleasa, s-a bucurat de invitaţie, mai ales că iubeşte copiii, ea activănd in trecut in invăţămănt. "A fost cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea, ne-a declarat aceasta". Lucian Măndruţă este convins că aceşti copii vor confirma. Nu a venit singur, ci cu băieţii săi. "Mihai este un pianist, Matei desenator. Andrei Zaharescu a făcut o confesiune de suflet: "Toată copilăria mea nu am visat decăt să devin pianist. Nu s-a putut. De ce? Cel mai bun profesor de pian era pentru fratele meu şi in casă nu era decăt un singur instrument. Nu puteam să căntăm doi pe acelaşi instrument. L-a folosit fratele meu, şi cu noroc, studiu şi perseverenţă a devenit un foarte bun pianist. Eu, in schimb, am rămas cu acest regret imens...".

mihai.stirbu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: observator