x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șprițul la Guvern: Poliția a închis ochii la alte abateri de la lege 

Șprițul la Guvern: Poliția a închis ochii la alte abateri de la lege 

de Dan Constantin    |    31 Mai 2020   •   14:37
Șprițul la Guvern: Poliția a închis ochii la alte abateri de la lege 

Se închide scandalul agapei aniversare din Palatul Victoria cu amenzile deja anunțate? Sunt și alte încălcări de la lege PUSE ÎN EVIDENȚĂ DE FOTOGRAFIA VIRALĂ, pe care Poliția le-a trecut cu vederea, deși SUNT VIZIBILE DE LA O POȘTĂ!

 Comunicatul Poliției Capitalei menționează că s-au aplicat amenzi miniștrilor DOAR pentru nepurtare de mască de protecție sanitară și fumat în spații în care este interzis.

 Dar toți miniștrii surprinși în fotografie consumau alcool. Orban, sărbătoritul declară, ca un AUTODENUNȚ că s-a băut BERE și WHISKEY.

 Poliția nu face nici o referire la acest fapt  interzis și sancționat explicit de Legea 61/1991, modificată recent și republicată în Monitorul Oficial 125/15 februarie 2020: consumul de alcool în spații publice.

 Articolul 2 , pct 23 interzice consumul de alcool ÎN INSTITUȚII sau UNITĂȚI ECONOMICE

 Fapta este CONTRAVENȚIE și se sancționează cu AMENDĂ DE LA 100 la 500 lei.

Referitor la alte consecințe ale fumatului în spații publice închise, unde acesta este  interzis prin Legea 15/2016, în baza căreia  au fost amendați premierul și ministrul de externe, fapta este apreciată ca o abatere disciplinară gravă.

 Conform Legii 15/2016 angajatorul aplică sancțiuni disciplinare ce merg gradual de la AVERTISMENT SCRIS până la DESFACEREA DISCIPLINARĂ A CONTRACTULUI DE MUNCĂ.

CINE ESTE ANGAJATORUL ? Așteptăm lămuriri din Palatul Victoria CARE TREBUIE SĂ PROCEDEZE APLICE LEGEA

×