x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SRI a remis lui Nastasiu în exemplar unic documente din cazul Hayssam

SRI a remis lui Nastasiu în exemplar unic documente din cazul Hayssam

30 Noi 2009   •   00:00

SRI precizează că documente clasificate din cazul Hayssam au fost remise în exemplar unic procurorului de caz Ciprian Nastasiu, Serviciul nepăstrând nici o copie şi prin urmare nu se poate pronunţa asupra veridicităţii informaţiilor apărute luni, în presă, incluzând documente cu însemnele instituţiei.

"Referitor la materialele publicate în mass-media la data de 30 noiembrie a.c., SRI face următoarele precizări: În strictă conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu prevederile protocolului de cooperare dintre SRI şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instituţia noastră a întreprins, la solicitarea procurorului Ciprian Nastasiu, o serie de măsuri de sprijin tehnic pentru punerea în aplicare a unor autorizaţii obţinute de DIICOT, potrivit normelor procedural penale", precizează Serviciul Român de Informaţii într-un comunicat de presă.

Serviciul precizează că, având în vedere această situaţie, nu se poate pronunţa asupra veridicităţii materialelor prezentate în mass-media. "Serviciul Român de Informaţii îşi exprimă îngrijorarea faţă de modul în care sunt respectate dispoziţiile legale privind protecţia informaţiilor clasificate şi sunt prezentate în spaţiul public documente cu însemnele instituţiei, context în care solicită organelor abilitate să se autosesizeze în situaţia încălcării prevederilor legale", se mai arată în comunicatul citat.

Sorin Roşca Stănescu a publicat, duminică, pe blogul său, documente şi stenograme din cazul Hayssam, despre care afirmă că ar confirma că Traian Băsescu este "profesorul" invocat în diverse discuţii ale omului de afaceri sirian şi că şeful statului a ştiut detaliile plecării acestuia din România. Roşca Stănescu a cerut directorului SRI să confirme autenticitatea documentelor pe care le-a prezentat.

×
Subiecte în articol: observator