x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SRI luptă împotriva teroriştilor cu prezervative

SRI luptă împotriva teroriştilor cu prezervative

05 Ian 2012   •   08:23
SRI luptă împotriva teroriştilor cu prezervative

O unitate SRI din Bucuresti a achizitionat de curand cateva zeci de prezervative. Purtatorul de cuvant al SRI, Marius Bercaru, a explicat pentru Ring ca folosirea prezervativelor de catre institutia pe care o reprezinta nu are nicio legatura cu modul in care acesta este utilizat de catre civili. Acesta sustine ca prezervativele vor fi folosite pentru "trageri in dispozitive explozive improvizate".

"Prezervativele se folosesc la disruptor. Aceasta masinarie trage in dispozitive explozive improvizate, iar proiectilul este de obicei compus din apa sau gel balistic, nisip sau bile, care se introduc cel mai bine in prezervativ. Acesta se baga pe teava si se trage", a spus Bercaru.

Jurnalistii de la Ring noteaza ca, potrivit unei lucrari de specialitate a maiorului Vasile Voicu, cele mai eficiente proiectile folosite pentru anihilarea explozivilor din coletele teroriste cu invelis de carton sunt acelea din apa introdusa intr-un balon de cauciuc.

Datorita proprietatilor elastice si de rezistenta ale prezervativelor, SRI-istii au decis sa le utilizeze in locul baloanelor clasice. "Principalul avantaj al acestor proiectile este ca merg cu o viteza mai mare decat viteza de declansare a bombei", a precizat Bercaru.

×