x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stagiar IT & C

Stagiar IT & C

22 Mai 2007   •   00:00

A treia ediţie a programului "Stagii pe Bune" oferă studenţilor din domeniul IT&C posibilitatea de a-şi alege un mod util de petrecere a vacanţei de vară: stagii practice in companii de top ale industriei IT&C din Romănia. Pănă la 14 mai, studenţii au posibilitatea să aplice la stagiile prezentate pe site-ul www.stagiipebune.ro, urmănd să afle dacă au fost recrutaţi sau nu pănă la 15 iunie.

Programul este organizat de Asociaţia "Studenţi Profesionişti IT&C" (ASPI). "Stagii pe Bune" nu este un proiect ce intermediază stagii in IT&C, ne-a declarat Bogdan Iordache, preşedintele ASPI şi project manager "Stagii pe Bune". "Scopul lui este să promoveze stagiile in companiile de IT&C din Romănia. Echipa care se ocupă de acest proiect numără 14 membri şi sumele de care dispun sunt destul de mici, organizaţia funcţionănd ca ONG. Investiţiile de anul trecut au fost de aproximativ 3.000 de euro.

STAGIAR PENTRU JURNAL!

Sub acest slogan Jurnalul Naţional ii provoacă pe studenţii pasionaţi de domeniul media să scrie articole căt e vara de lungă. Candidatul trebuie să trimită un mail pe adresa stagiarpentrujurnal@stagiipebune.ro care să conţină o prezentare personală şi un articol, o ştire sau un editorial. Dacă materialelmihaie au şi imagini video sau foto, cu atăt mai bine. Materialele video vor fi adăugate pe unul dintre site-urile de streaming video (ex. YouTube), iar adresa acestuia va fi trimisă prin e-mail. Materialele scrise şi imaginile vor fi adăugate pe blogul site-ului şi vor fi comentate de reprezentanţi ai Jurnalului Naţional. Cele mai bune materiale vor fi publicate in suplimentul IT al cotidianului, Jurnalul Digital, iar căştigătorii pot face un stagiu in Departamentul IT&C al Jurnalului Naţional din iulie pănă in septembrie, cu posibilitatea de a deveni colaboratori ai ziarului.

EXPERIENŢA

Anul trecut au fost 27 de companii care au postat in total 160 de poziţii de stagiatură. Cea mai bogată ofertă au avut-o companiile Orange şi Freescale Semiconductors. 1.600 de studenţi au fost inregistraţi in sistem şi au fost contabilizate aproximativ 1.000 de CV-uri uploadate. Intreaga ofertă de stagii a fost acoperită de cererile studenţilor, insă in urma procesului de selecţie au fost ocupate aproximativ 75%-80% dintre acestea.

Iordache spune că posibilitatea apariţiei unor noi categorii de stagii in ofertă "depinde in mare măsură de dezvoltarea industriei IT&C autohtone, de deschiderea unor noi companii sau centre de dezvoltare".

ANUL ACESTA

Ediţia de anul acesta a căştigat ca amploare datorită extinderii şi in celelalte centre universitare importante: Timişoara, Cluj, Iaşi şi Braşov. Se aşteaptă ca numărul companiilor care se vor implica in program să ajungă la 30-35, iar cel al ofertelor de stagii să fie mai mare de 200. Organizatorii estimează că aproximativ 2.000 de studenţi vor fi inscrişi in program anul acesta.

"Sunt două tipuri de companii care inscriu stagii multe: companiile care au centre de dezvoltare in mai multe oraşe şi pot absorbi mai uşor un număr mare

de stagiari şi cele care au experienţă in lucrul cu stagiarii"

Bogdan Iordache project manager "Stagii pe Bune"

×
Subiecte în articol: it&c stagii studentie