x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stănculescu s-a săturat de procese, iar Chiţac vrea să i se scoată splina

Stănculescu s-a săturat de procese, iar Chiţac vrea să i se scoată splina

05 Mai 2009   •   00:00
Stănculescu s-a săturat de procese, iar Chiţac vrea să i se scoată splina

Generalul Victor Athanasie Stănculescu a afirmat, astăzi, în faţa instanţei militare că afecţiunile pe care le are nu pot fi tratate de medicii Spitalului Penitenciar Jilava, însă s-a săturat de "20 de ani de procese", în timp ce generalul Mihai Chiţac vrea să să i se scoată splina.

Gen.Stănculesu află într-o săptămână dacă instanţa va admite cererea lui de întrerupere a executării pedepsei, după ce la termenul de astăzi i-a spus judecătorului care judecă acest caz, că el s-a săturat de procese şi că nu mai vrea să continue, scrie Mediafax.

În aceste condiţii judecătorul i-a întrebat pe avocaţi dacă vor să pună concluzii pe actele care se regăsesc la dosar. Avocaţii au fost de acord şi i-au arătat că Stănculescu este un om foarte bolnav, două dintre bolile cele mai grave fiind cataracta, în stare avansată, de care suferă fostul general, precum şi probleme neurologice care i-ar putea provoca un atac vascular.

Avocaţii au arătat că fostul general "ar putea muri subit chiar sub ochii celor care îl îngrijesc la spitalul din cadrul penitenciarului în care este încarcerat".

Stănculescu a spus, marţi, în sala de judecată că "aceste complicaţi pe care le are nu pot fi tratate de medicii de acolo, iar el s-a săturat de procese de 20 de ani". "Nu mai doresc acest proces, vreau să se termine în măsura în care dumneavoastră apreciaţi la fel", a susţinut Stănculescu.

Tot astăzi a avut loc şi procesul fostului general Mihai Chiţac. Avocaţii fostului militar au arătat că trebuie făcută o programare la Spitalul Floreasca pentru a se stabili termenii în care Chiţac poate suferi o operaţie de scoatere a splinei.

Chiţat însuşi a arătat că în perioada în care a fost supus unor investigaţii medicale pentru a fi spus unei intervenţii chirurgicale pe cord a aflat că are o splină cu mult mărită decât volumul normal şi că trebuie să facă o operaţie în acest sens în vederea extirpării. El a arătat că nu a putut face această operaţie cât a fost lăsat liber, pentru că trebuie efectuate o serie de teste preliminare operaţiei.

Avocatul acestuia a solicitat astfel instanţei să emită adrese la instituţiile competente, astfel încât Chiţac să poată ajunge din nou la spitalul Floreasca pentru o programare la această operaţie.

Judecătorul desemnat în acest caz a acordat un nou termen peste trei săptămâni, respectiv în 26 mai, şi, de asemenea, a dispus: emiterea de adrese atât către Spitalul Penitenciarului Jilava, unde este încarcerat Chiţac, cât şi la Spitalul de Urgenţă Floreasca prin care să se stabilească programarea lui Chiţac la un nou consult la Spitalul Floreasca. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator chitac