x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stapani noi la RAFO si CAROM

Stapani noi la RAFO si CAROM

de Paul Cristian Radu    |    28 Aug 2006   •   00:00
Stapani noi la RAFO si CAROM

Balkan Petroleum Ltd., firma care detine Poli Timisoara, RAFO Onesti si CAROM, si-a schimbat componen-ta intr-o discretie totala. Documen-te obtinute de Jurnalul National arata ca Marian Iancu si-a dat demisia din firma, iar locul lui a fost luat de bulgarul Todor Batkov, reprezentantul unor controver-sati oligarhi rusi.

Balkan Petroleum Limited, firma londoneza care detine Poli Timisoara, RAFO Onesti si CAROM, si-a schimbat componenta intr-o discretie totala. Documente obtinute de JN arata ca Marian Iancu si-a dat demisia din firma folosita in 2003 pentru preluarea rafinariei din Onesti.

Demisia controversatului Marian Iancu a fost semnata de un alt personaj controversat: avocatul bulgar Todor Batkov. Totodata, si sediul firmei a fost mutat la o alta adresa din capitala Marii Britanii. Dupa cum am mai aratat, Batkov reprezinta prin intermediul firmei Calder-A-International interesele unor puternici oligarhi rusi. De asemenea, Batkov reprezinta interesele lui Mikhail Chernoy, om de afaceri de origine rusa caruia ii este interzis accesul pe teritoriul Bulgariei, fiind considerat o amenintare la adresa sigurantei nationale.

Chernoy a fost investigat de agentii guvernamentale din Bulgaria, Israel, Elvetia si Statele Unite pentru implicarea sa in activitati de crima organizata. Mikhail Chernoy raspunde la acuzatiile care i-au fost aduse de-a lungul timpului pe website-ul www.chernoyfund.org, website inregistrat pe numele lui Chernoy si care functioneaza pe un server din Israel. In acest context, trebuie spus ca Chernoy s-a mutat in Israel in 1994, insa si aici a intrat in atentia politiei, care l-a considerat unul dintre nasii crimei organizate rusesti in aceasta tara. Autoritatile israeliene au mai spus despre Chernoy ca se afla in spatele unor asasinate la comanda. Pe site-ul sau, Chernoy declara ca desfasoara in continuare afaceri in Bulgaria prin intermediul unor oameni de incredere.

Click pt a mari imaginea
DOVADA. Batkov l-a inlocuit pe Iancu la Balkan Petroleum Ltd.

STEAUA, POLI SI LEVSKI SOFIA. Demisia lui Iancu din Balkan Petroleum si faptul ca in locul sau in firma a intrat Todor Batkov au impact asupra investitiilor din Romania ale Balkan Petroleum Limited (BkP). Societatea londoneza detinea, conform Registrului Comertului, aproape 63% din firma Balkan Petroleum SA, firma care la randul ei este actionarul majoritar al Poli Timisoara. Balkan Limited mai detine si rafinaria din Onesti si majoritatea actiunilor la CAROM, firma producatoare de cauciuc din Onesti, acum aflata in faliment.

Batkov a pus si pe pieptul jucatorilor de la Steaua sigla RAFO, iar acum detine si sigla de pe tricourile fotbalistilor de la Politehnica Timisoara, Balkan Petroleum. Acelasi Batkov este si presedintele echipei Levski din capitala Bulgariei.

In martie 2006, Batkov a fost sanctionat de UEFA dupa ce l-a facut homosexual pe arbitrul britanic care a condus meciul dintre Levski si FC Schalke 04, meci din sferturile de finala ale Cupei UEFA pierdut de Levski.

Marian Iancu nu a dorit sa comenteze schimbarea din Balkan Petroleum Limited. Pe de alta parte, persoane din apropierea lui Batkov spun ca Iancu a ramas cu fotbalul, in timp ce Batkov s-a ales cu petrolul.

×