x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Medicii lui Schumacher: "Se poate vorbi despre un prognostic rezervat şi despre o situaţie foarte serioasă”

Medicii lui Schumacher: "Se poate vorbi despre un prognostic rezervat şi despre o situaţie foarte serioasă”

de Marina Constantinoiu    |    Istvan Deak    |    30 Dec 2013   •   12:33
Medicii lui Schumacher: "Se poate vorbi despre un prognostic rezervat şi despre o situaţie foarte serioasă”

Michael Schumacher, campionul de Formula 1 care s-a rănit grav într-un incredibil accident pe pârtia de schi în staţiunea franceză Meribel, este în continuare în comă, luptându-se pentru viaţa sa, fiind conectat la aparate. Echipa medicală care îi stă la căpătâi a susţinut acum câteva minute o conferinţă de presă la sediul CHU Grenoble, spitalul în care se află Schumi.

* Potrivit medicilor săi, Schumacher nu a fost operat decât o singură dată, nu de două ori, aşa cum au susţinut presa germană şi franceză.

* Pentru moment, medicii nu pot vorbi despre sechele. Deocamdată se acţionează clipă de clipă pentru salvarea vieţii campionului german.

* "Nu ne putem pronunţa în legătură cu evoluţia situaţiei lui Michael Schumacher”, a fost una dintre cele mai îngrijorătoare declaraţii ale echipei medicale prezente la conferinţa de presă.

* Schumi este "într-o situaţie critică”, potrivit medicilor din Grenoble.

La conferinţa de presă a fost prezent şi directorul Institutului Creierului din Paris, profesorul Gerard Saillant, care este un prieten apropiat al lui Schumacher şi al fostului şef al echipei Ferrari, Jean Todt, actualul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism. Acesta a fost extrem de rezervat în declaraţii, refuzând să confirme faptul că se află la spital în calitate de specialist şi precizând că se află la căpătâiul lui Schumi ca prieten. El a afirmat doar că familia lui Schumi este, de asemenea, la spital, având acces la informaţii de primă mână şi că îi lasă pe specialiştii spitalului să prezinte situaţia momentului.

"Casca l-a protejat doar parţial”. "Schumacher se află în hipotermie”

* "Casca pe care o purta în momentul accidentului l-a protejat parţial. Cineva care ar fi avut acest tip de accident, dar nu ar fi purtat cască, nu ar fi ajuns aici în acest moment”, este verdictul dat de echipa medicală care se ocupă de cazul lui Michael Schumacher.

* Profesorul Jean-Francois Payen, de la CHU Grenoble, unde se află internat Schumi, a declarat că, "din păcate, cazul lui Schumacher nu este singurul accident de schi grav pe care medicii sunt nevoiţi să îl trateze în sezonul de iarnă”, scrie Le Dauphine.

* "Pacientul se află în hipotermie, temperatura sa fiind menţinută, conform protocoalelor medicale, la 34-35 de grade, dar este vorba despre o hipotermie care răspunde unei necesităţi medicale”, a precizat profesorul Payen. "Obiectivul nostru este de a asigura o bună oxigenare a creierului”, a adăugat acesta.

* "Este prea devreme pentru a ne pronunţa asupra eventualelor sechele şi asupra evoluţiei situaţiei lui Schumacher”. "Pacientul nu răspundea întrebărilor adresate de medici în momentul venirii la faţa locului a echipei medicale”, au mai precizat medicii de la CHU Grenoble.

* La rândul său, profesorul Stephane Chabarde explică faptul că "tomografia de control postoperatorie a indicat apariţia de leziuni hemoragice difuze bilaterale.

* "Se poate vorbi despre un prognostic rezervat şi despre o situaţie foarte serioasă”, a mai explicat unul dintre medicii prezenţi la conferinţa de presă de la Grenoble. "Pacientul se află în comă artificială. Obiectivul nostru este să limităm creşterea presiunii intracraniene”, au mai spus aceştia.



×
Subiecte în articol: michael schumacher accident schi