x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE. În prezent sunt în lucru 13 teste pentru COVID-19

UPDATE. În prezent sunt în lucru 13 teste pentru COVID-19

02 Mar 2020   •   13:48
UPDATE. În prezent sunt în lucru 13 teste pentru COVID-19

UPDATE. Conform datelor furnizate Ministerului Sănătății, până în prezent, în cele 5 centre de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj Napoca, Constanța și Iași au fost lucrate 473 de teste pentru COVID-19. Dintre acestea doar 3 teste au avut rezultat pozitiv, care au fost anunțate în cursul zilelor trecute. Astăzi, 2 martie 2020, in cele 5 centre sunt în lucru alte 13 teste.

Grupul de Comunicare Strategică informează, în cadrul unui comunicat de presă, că cele două persoane diagnosticate cu virusul COVID-19 se află în continuare internate în Cluj-Napoca, respectiv Timișoara, cu stare bună, fără febră.

Până în prezent, în România, au fost identificate trei persoane infectate cu coronavirus, dintre care o persoană a fost declarată vindecată în urma a două teste efectuate la interval de 24 de ora distanță unul față de celălalt și care au fost negative.

Grupul de Comunicare Strategică informează că în centrele din București, Timișoara și Cluj-Napoca au fost analizate și alte probe ale persoanelor care s-au întors din țările afectate sau care au avut contact cu persoane suspectate de infecție cu COVID-19, însă toate au ieșit negative.

De asemenea, în comunicatul de presă se arată că la nivel național se află în carantină 52 de persoane, în timp ce 8.167 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

În cursul zilei de duminică, la TelVerde s-au primit 646 de apeluri de la persoane care și-au dorit să afle mai multe detalii despre coronavirus. La 112, au fost primit 80 de apeluri. Astfel, atât numărul apelurilor la TelVerde, cât și numărul apelurilor la 112 au scăzut, comparativ cu zilele trecute, se mai arată în comunicat.

×