x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea copiilor, stabilă

Starea copiilor, stabilă

de Magda Colgiu    |    18 Aug 2010   •   00:00

Cei şapte bebeluşi internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" sunt într-o stare staţionară, a declarat ieri managerul instituţiei, profesorul doctor Dan Enescu.

"Aceşti copii au trecut printr-un şoc foarte grav şi în orice moment se poate întâmpla ceva, mai ales pentru că ei sunt foarte mici. Dacă mâine vom putea discuta despre aceşti copii e un lucru foarte bun. Sunt bebeluşi a căror greutate oscilează între unul şi două kilograme şi care au afectată peste 60%-70% din suprafaţa corpului, inclusiv căile respiratorii", a mai spus Dan Enescu.

Medicul a precizat că în primele momente nici nu a putut fi evaluată gravitatea arsurii, întrucât pielea copiilor era modificată. "Aveau icter postnatal (culoarea pielii schimbată),  apoi o roşeaţă cauzată de lipsa de oxigen, dar şi leziuni cauzate de arsuri."

Specialist în chirurgie plastică, profesorul doctor Dan Enescu apreciază că, din punct de vedere al arsurilor, "este bine că aceşti copii sunt atât de mici. Ei nu vor rămâne cu sechele funcţionale, ci poate doar estetice. De asemenea, posibilitatea ca şi aceste cicatrice să se estompeze este foarte mare", a mai spus medicul Enescu. "Oricum, deocamdată nu putem preciza momentul în care aceşti copii au trecut de orice risc."

Medicul Enescu a mai precizat că o echipă de cadre medicale din Israel a venit la Bucureşti pentru a-şi oferi ajutorul. "Pentru mine şi echipa mea a fost benefic să avem a doua opinie", a mai spus Enescu.
Conducătorul echipei israeliene, medicul Haik Joseff, şeful Departamentului Arsuri al Universităţii din Tel Aviv, a declarat: "Nu cred că mai putem face ceva aici, i-am văzut pe copii, starea lor se poate schimba de la un minut la altul, dar sunt îngrijiţi de o echipă profesionistă", precizând că se vor întoarce în Israel astăzi.  

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă