x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea de sănătate a preşedintelui CJ Prahova, reţinut de DNA, va fi analizată de o comisie de medici cardiologi

Starea de sănătate a preşedintelui CJ Prahova, reţinut de DNA, va fi analizată de o comisie de medici cardiologi

12 Feb 2014   •   09:51
Starea de sănătate a preşedintelui CJ Prahova, reţinut de DNA, va fi analizată de o comisie de medici cardiologi

O comisie formată din mai mulţi medici va decide miercuri asupra stării de sănătate a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, care a fost internat marţi seară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, după ce a acuzat o stare de rău pe fond cardiac.

Mircea Cosma fusese audiat timp de peste patru ore la sediul DNA Ploieşti şi ulterior reţinut într-un dosar de trafic de influenţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Andrei Ilinca, starea de sănătate a preşedintelui CJ va fi analizată de o comisie formată din mai mulţi medici cardiologi. Întrebat despre ce cadre medicale este vorba, acesta a spus că, din câte cunoaşte, este vorba doar de medici ai acestei unităţi sanitare.

Mircea Cosma a fost transportat, marţi seară, sub escortă, la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, în urma consultului de specialitate fiind internat la Secţia de Cardiologie.

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma şi directorul executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, au fost reţinuţi, marţi, de procurorii DNA pentru trafic de influenţă (trei acte materiale) respectiv pentru luare de mită (trei acte materiale) şi abuz în serviciu (trei acte materiale).

În acelaşi dosar, anchetatorii au formulat o cerere de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Vlad Cosma, urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Cele trei persoane au fost audiate marţi, la sediul DNA Ploieşti, timp de mai multe ore, procurorul Lucian Onea declarând, la finalul audierilor, că acestea au fost efectuate în dosarul în care Răzvan Alexe a fost arestat pentru trafic de influenţă.

'Din ordonanţa de efectuare a urmăririi penale a rezultat că, în perioada 2012- 2013, inculpatul Cosma Vlad Alexandru împreună cu o altă persoană apropiată au pretins şi au primit de la mai mulţi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale - denunţători în cauză - importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv către două societăţi comerciale controlate în fapt de către inculpatul Alexe Răzvan. Sumele de bani au fost pretinse de către cei doi în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl lui Cosma Vlad Alexandru) şi Alixandrescu Daniel Adrian (director al Direcţiei Patrimoniu), astfel încât societăţile respective să obţină de la CJ Prahova lucrări şi servicii curente de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, supraevaluate şi pentru a deconta cu prioritate a unor lucrări deja efectuate, în temeiul unor contracte anterioare', se arată într-un comunicat al DNA.

×
Subiecte în articol: mircea cosma presedintele cj prahova dna