x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea de urgenţă rămâne valabilă în nord-estul Bulgariei: Se menţin restricţiile pentru traficul greu la graniţa cu România

Starea de urgenţă rămâne valabilă în nord-estul Bulgariei: Se menţin restricţiile pentru traficul greu la graniţa cu România

21 Dec 2012   •   10:57
Starea de urgenţă rămâne valabilă în nord-estul Bulgariei: Se menţin restricţiile pentru traficul greu la graniţa cu România
Sursa foto: DIMITAR DILKOFF/AFP

Situaţia din nord-estul Bulgariei rămâne gravă. Cu toate că nu mai ninge, multe drumuri rămân închise din cauza nămeţilor. Starea de urgenţă rămâne valabilă pentru districtul Şumen şi pentru cea mai mare parte din judeţul Varna. Este închisă autostrada între Şumen şi Varna şi autostrada Sofia-Burgas, între localităţile Karnobat şi Burgas. Circulaţia camioanelor de peste 3,5 tone continuă să fie interzisă pe teritoriul tuturor districtelor din estul ţării.

Românii care intenţionează să călătorească în Bulgaria trebuie să ştie că drumurile dinspre Ruse spre Veliko Târnovo, Plevna şi Sofia sunt practicabile în condiţii de iarnă, circulaţia efectuându-se fără probleme majore. Mai multe probleme sunt pe drumul principal Ruse-Varna, mai ales pe teritoriul districtelor Razgrad, Şumen şi Varna. Echipele de intervenţie lucrează la deszăpezirea acestui drum şi se aşteaptă că spre orele după-amiezii de vineri situaţia să înceapă să revină la normal.

Este deschis punctul de trecere a frontierei Vama Veche-Durankulak, dar principalul drum între porturile Varna şi Burgas este impracticabil în continuare. În schimb, circulaţia rutieră din vestul ţării se efectuează în condiţii normale pentru această perioadă a anului - drumurile sunt deszăpezite, dar şoferii trebuie să fie atenţi din cauza poleiului.

Institutul Naţional de Meteorologie de la Sofia a emis vineri o avertizare de cod galben pentru vânt şi temperaturi scăzute, valabilă pentru 9 districte din estul Bulgariei. Trei persoane au decedat joi de frig în districtul Varna. Doi bărbaţi fără adăpost au fost găsiţi morţi pe străzile oraşului, iar al treilea a îngheţat lângă localitatea Staro Oriahovo după ce autoturismul lui a rămas blocat în nămeţi.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează, vineri, că se menţin restricţiile pentru traficul greu la punctele de trecere a frontierei dintre România şi Bulgaria.

Autoritățile din Bulgaria au interzis, joi, intrarea pe teritoriul național a vehiculelor grele, prin punctele de trecere a frontierei cu România, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din această țară.

×