x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea răniţilor în accidentul aviatic. Niciun pacient nu este transportabil, copilotul va fi operat săptămâna viitoare

Starea răniţilor în accidentul aviatic. Niciun pacient nu este transportabil, copilotul va fi operat săptămâna viitoare

de mediafax    |    24 Ian 2014   •   13:54
Starea răniţilor în accidentul aviatic. Niciun pacient nu este transportabil, copilotul va fi operat săptămâna viitoare

Evoluţia stării celor patru răniţi în accidentul aviatic, care sunt internaţi în continuare în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj, este favorabilă - spun reprezentanţii unităţii medicale.

Potrivit unui comunicat al SCJU Cluj-Napoca transmis, vineri, evoluţia post-operatorie a pacienţilor este bună.

"Evoluţia celor patru pacienţi este favorabilă, afebrilă. Pacienţii care au avut intervenţii chirurgicale, evoluţia postoperatorie este bună, copilotul urmează să fie operat în cursul săptămânii viitoare, decizia s-a luat din raţionamente medicale. Pacienţii rămân internaţi în Secţia Clinică Anestezie Terapie Intensivă I", se arată în documentul citat.

Cei patru răniţi internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca Cluj sunt medicii Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş (Bihor ), precum şi copilotul Răzvan Petrescu.

Medicul coordonator al UPU din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Adela Golea, declara, miercuri, că toţi cei patru pacienţi au politraumatisme, ceea ce impune în continuare spitalizarea lor la secţia de terapie intensivă.

"Pacienţii sunt bine. Rămân internaţi la terapie intensivă pentru că aici rămân bolvanii care pot avea şi complicaţii pentru că traumatismele nu sunt simple, este vorba despre politraumatrisme. Chiar dacă unii mergeau pe picioare, nu înseamnă că nu au leziuni multiple - leziuni faciale, leziuni toracice, leziuni de membre şi leziuni toracice. Mai ales unde sunt cu intersectare costală, şi pe stânga, şi pe dreapta sunt însoţite de contuzii pulmonare care pot duce la complicaţii", spunea Golea.

Medicul coordonator al UPU mai spunea că în prezent niciunul dintre pacienţi nu este transportabil.

×