x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 11 decembrie 2007

Starea vremii 11 decembrie 2007

de Anca Ardeleanu    |    11 Dec 2007   •   00:00
Starea vremii 11 decembrie 2007

Astăzi şi măine pe un fond de vreme inchisă vor cădea precipitaţii slabe, mixte. Circulaţia atmosferică, atăt la sol, căt şi in altitudine va permite coborărea latitudinală a aerului mai rece care va determina o scădere uşoară a temperaturilor spre valori comparabile cu normele perioadei şi intensificarea văntului in regiunile estice şi la munte.

Astăzi şi măine pe un fond de vreme inchisă vor cădea precipitaţii slabe, mixte. Circulaţia atmosferică, atăt la sol, căt şi in altitudine va permite coborărea latitudinală a aerului mai rece care va determina o scădere uşoară a temperaturilor spre valori comparabile cu normele perioadei şi intensificarea văntului in regiunile estice şi la munte. Joi, in condiţiile scăderii continue a valorilor termice şi a nebulozităţii mai accentuate in regiunile extracarpatice, precipitaţiile vor fi la inceput ploi, apoi lapoviţă cu transformare in ninsoare, in timp ce in celelalte regiuni nebulozitatea va fi in dimi-nuare. Vremea va căpăta aspect de iarnă, iar regimul termic va fi, in medie, cu 4-6 grade mai scăzut. (meteorolog Doina Marasoiu)

BUCUREŞTI

Azi (marţi): Cerul va fi mai mult noros şi vor fi condiţii de ploaie slabă, indeosebi in prima parte a zilei.

Măine (miercuri): Cerul va fi mai mult noros, favorabil trecător ploii slabe. Maxima: 5°C, iar minima: - 2°C.

Poimăine (joi): Cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii mixte in a doua parte a zilei şi sub formă de ninsoare noaptea. Maxima: 4°C, iar minima: - 6°C.

La munte

Azi (marţi): Vremea va fi in general inchisă şi temporar vor cădea precipitaţii slabe, mixte.

Măine (miercuri): Cerul va fi mai mult noros şi, indeosebi ziua, va ninge pe arii relativ extinse in Orientali şi local in restul zonei montane.

Poimăine (joi): Vremea va continua să se răcească. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge in Orientali şi Meridionali şi pe arii restrănse in restul zonei montane. Văntul va prezenta intensificări, viscolind ninsoarea.

Drumeţii - Circuitul Măgura Vănătă

Durata: 4 h

Lungime: 11 km

Traseul incepe din dreptul cabanei Padiş, traversează drumul ce duce spre IC Ponor, şi continuă prin pădurea deasă, pănă la o şa, situată pe creasta principală. Suntem la altitudinea de 1.530 m, unde putem ajunge intr-o oră şi jumătate, dar in realitate timpul petrecut pe traseu va fi mult mai lung, datorită seducţiilor vinete numite afine. De aici un urcuş domol ne scoate pe Vărful Măgura Vănătă (1.641 m) de unde vom avea o privelişte amplă asupra văii Someşului Cald. Din şa ne indreptăm spre S-SE, ocolind al doilea vărf al Măgurii Vănete, incepem coborărea pe piciorul sudic al acestuia. După o coborăre lungă ajungem la un drum fores-tier care ne duce la cabană.

×
Subiecte în articol: observator