x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 19 iulie 2007

Starea vremii 19 iulie 2007

19 Iul 2007   •   00:00

Canicula din această perioadă a lunii iulie este deosebită de cea din iunie şi decăt multe altele din ultimii ani prin faptul că este de lungă durată; predomină valorile termice ridicate şi ziua şi nopatea; s-a extins şi in zonele deluroase şi chiar in cele montane cu inălţimi pănă la 1.200 de metri.

Canicula din această perioadă a lunii iulie este deosebită de cea din iunie şi decăt multe altele din ultimii ani prin faptul că este de lungă durată; predomină valorile termice ridicate şi ziua şi nopatea; s-a extins şi in zonele deluroase şi chiar in cele montane cu inălţimi pănă la 1.200 de metri. La Sinaia, cota 1.500, in următoarele zile temperatura va depăşi la amiază 32 de grade, iar la peste 2.000 de metri va fi in jur de 20 de grade. Chiar şi in depresiunile intramontane, după-amiază, mercurul termometrelor va trece de 32... 33 de grade. Nu este exclus ca multe din recordurile de căldură ale lunii iulie, inregistrate pănă acum, să fie egalate şi chiar depăşite in perioada care urmează. (meteorolog Romica Jurca)



Pe litoral

Azi (joi):

Vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă, iar cerul senin. Văntul va sufla slab. Maxime: 30...32°C, iar minime: 21...23°C. Temperatura apei mării va fi de 21...23°C.

Măine (vineri):
Vremea va fi frumoasă şi călduroasă. Cerul va fi mai mult senin. Maxime: 30...32°C, iar minime: 22...24°C. Temperatura apei mării va fi de 22...23°C.

Poimăine (sămbătă):
Vremea se va menţine frumoasă şi călduroasă. Cerul va fi mai mult senin. Maxime: 31...33°C , iar minime: 23...25°C. Temperatura apei mării va fi de 22...23°C.



La munte


Azi (joi):

Vremea va fi frumoasă şi călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar văntul va sufla
in general slab. Temperatura aerului va creşte uşor.

Măine (vineri):

Vremea se menţine predominant frumoasă şi călduroasă. Cerul va fi variabil. Regimul termic nu va suferi modificări faţă de intervalul precedent.

Poimăine (sămbătă):

Vremea se menţine predominant frumoasă şi călduroasă, cu cer variabil
şi vănt slab pănă la moderat.

×
Subiecte în articol: observator