x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 25 octombrie 2007

Starea vremii 25 octombrie 2007

25 Oct 2007   •   00:00

Toată jumătatea de nord a Europei va fi dominată de un maxim de presiune. Acest maxim se va extinde şi către ţările sudice şi de sud-est, determinănd aici o circulaţie a aerului in apropierea suprafeţei solului, dinspre est spre vest. In straturile de deasupra, circulaţia aerului este inversă, respectiv dinspre vest către est.

Toată jumătatea de nord a Europei va fi dominată de un maxim de presiune. Acest maxim se va extinde şi către ţările sudice şi de sud-est, determinănd aici o circulaţie a aerului in apropierea suprafeţei solului, dinspre est spre vest. In straturile de deasupra, circulaţia aerului este inversă, respectiv dinspre vest către est. Va pătrunde un aer mai cald şi in aceste condiţii poate să apară ceaţa, fie cu reducerea vizibilităţii in primii metri de la sol sau ceaţă inaltă, respectiv nori de tip stratiform, al căror plafon inferior poate porni de la căteva sute de metri. Toate acestea asigură o vreme de toamnă, o vreme normală pentru această perioadă a anului. (meteorolog Romica JURCA)

BUCUREŞTI - max. 18°C - min. 5°C

Azi (joi):

Cerul va fi variabil, iar văntul in general slab.

Măine (vineri):

Cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Văntul va sufla in general slab. Maxima: 18°C, iar minima: 7°C.

Poimăine (sămbătă):

Cerul va fi mai mult noros şi vor fi condiţii de ceaţă dimineaţa şi noaptea. Văntul va sufla slab. Maxima: 18°C, iar minima: 7°C.

La munte

Azi (joi):

Cerul va fi variabil, cu innorări in Orientali, unde izolat va ploua slab.

Măine (vineri):

Vor fi innorări in Occidentali, unde izolat mai ales noaptea va ploua slab. In restul zonei montane, cerul va fi variabil, iar local, pe văi se va semnala ceaţă. Văntul va sufla slab şi moderat pe creste.

Poimăine (sămbătă):

Cerul va prezenta innorări şi va ploua slab, local in Munţii Banatului şi izolat in restul zonei montane. Dimineaţa şi noaptea pe văi va fi ceaţă.

Drumeţii

Cabana Padiş - Stăna de Vale

Durata: 6 h

Traseul porneşte de la Cabana Padiş. După 1 oră şi 30 min. dă in Poiana Vărăşoaia, de unde se poate ajunge la Izvoarele Someşului Cald, după care urcă pănă in Şaua Cumpănăţelu, un important nod de drumuri turistice, şi continuă pe creastă. După 1 oră şi 45 min. ajunge in Vărful Poieni (1.627 m), de unde coboară pănă la Hotelul Iadolina. Peştera Onceasa are o lungime de 1.320 m. După intrarea triunghiulară urmează o galerie de 67 m pănă in Sala Domului, cu lăţimea maximă de 38 m şi inălţimea de 26 m, in care sunt urme de săpături făcute pentru a se scoate oseminte de urs de cavernă. In partea dreaptă, peştera continuă printr-o galerie largă şi orizontală, frumos concreţionată mai ales in a doua sa jumătate.

×
Subiecte în articol: observator