x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 31 octombrie 2007

Starea vremii 31 octombrie 2007

de Anca Ardeleanu    |    31 Oct 2007   •   00:00

Formaţiunile noroase, existente in vestul-estul Europei, purtătoare de ploi, se vor apropia de Romănia lent şi numai cu ajutorul circulaţiei de la nivelul norilor. In aceste condiţii, ploi vor fi astăzi in ţara noastră, in regiunile din jumătatea de vest, iar la noapte şi in cea de est, ziua aici va mai fi ceaţă şi izolat burniţă;

Comentariul specialistului:

Formaţiunile noroase, existente in vestul-estul Europei, purtătoare de ploi, se vor apropia de Romănia lent şi numai cu ajutorul circulaţiei de la nivelul norilor. In aceste condiţii, ploi vor fi astăzi in ţara noastră, in regiunile din jumătatea de vest, iar la noapte şi in cea de est, ziua aici va mai fi ceaţă şi izolat burniţă; măine norii şi ploile, din ce in ce mai puţine şi slabe cantitativ, se vor retrage către jumătatea de sud, apoi spre sud-vestul extrem, după care vor inceta. Dinspre nordul Moldovei, joi, va fi o pătrundere de aer mai rece, care pe lăngă scăderea de temperatură, va insemna şi unele intensificări de vănt, mai intăi in Moldova, apoi şi in Muntenia şi in Dobrogea.

meteorolog Romica Jurca

 Â

Azi in ţară:

Bacău  13°C

Baia Mare       12°C

Braşov 12°C

Buzău  16°C

Cluj-Napoca   10°C

Constanţa        16°C

Craiova           13°C

Deva   13°C

Galaţi  15°C

Iaşi      14°C

Miercurea Ciuc 10°C

Oradea 13°C

Piteşti  14°C

Sibiu    12°C

Suceava          11°C

Tărgu MureşÂ    12°C

Timişoara        13°C

La munte:

Azi (miercuri):

Cerul va fi noros şi va ploua pe arii extinse in Occidentali şi masivele vestice ale Meridionalilor şi izolat in rest. La inălţimi mai mari de 1.800 m este posibil să ningă.

Măine (joi):

Cerul va fi variabil, cu innorări in Munţii Banatului, Meridionali unde izolat va ploua slab.

Poimăine (vineri):

Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele innorări in Munţii Banatului unde cu totul izolat va ploua slab. Pe văi şi in depresiuni, va fi ceaţă izolat asociată cu burniţă.

Bucureşti:

max.    14°C

min.     8°C

Azi (miercuri):

Cerul va fi mai mult noros. Dimineaţa va fi ceaţă, iar seara şi noaptea trecător va ploua slab.

Măine (joi):

Cerul va fi noros şi vor fi condiţii de ploaie slabă. Spre sfărşitul intervalului va fi ceaţă. Maxima: 13°C, iar minima: 3°C.

Poimăine (vineri):

Cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă. Văntul va sufla slab pănă la moderat. Maxima: 16°C, iar minima: 5°C.

Drumeţii:

Şaua Caprei - Portiţa Arpaşului - Şaua Podragu

Din Şaua Caprei coborăm pănă pe malul lacului Capra (2.230 m), trecem pe lăngă Monumentul Alpiniştilor ca apoi să ajungem fără prea mare efort intr-o altă căldare glaciară: Fundul Caprei. De aici urcăm pănă la Portiţa Arpaşului. In continuare traversăm şi ajungem la lanţuri, porţiunea numită sugestiv "La trei paşi de moarte", urcăm pe lăngă Vf. Arpaşu Mic, facem un scurt popas lăngă Monumentul Nerlinger inainte de a ataca urcuşul greu spre Vf. Arpaşu Mare; trecem pe sub Vf. Mircii intr-o altă căldare, ca in final poteca să ne scoată pe malul lacului Podul Giurgiului şi după un urcuş uşor ajungem intr-o oră in Şaua Podragului. De aici cabana şi lacul Podragu ne apar in stănga (nord) şi dacă părăsim traseul de creastă putem cobori la cabană in 40 m.

×
Subiecte în articol: observator