x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 5 decembrie 2007

Starea vremii 5 decembrie 2007

de Anca Ardeleanu    |    05 Dec 2007   •   00:00

Astăzi şi măine, indeosebi in Muntenia, Dobrogea şi Moldova vor fi precipitaţii pe arii extinse, insemnate cantitativ, sub formă de ploaie, dar şi lapoviţă sau ninsoare, asociate cu vănt destul de intens, care in bazinul vestic al Mării Negre işi şi schimbă direcţia.

Comentariul Specialistului:

Astăzi şi măine, indeosebi in Muntenia, Dobrogea şi Moldova vor fi precipitaţii pe arii extinse, insemnate cantitativ, sub formă de ploaie, dar şi lapoviţă sau ninsoare, asociate cu vănt destul de intens, care in bazinul vestic al Mării Negre işi şi schimbă direcţia. Umezeala, ce urmează să se traducă in precipitaţii, provine de deasupra Mării Negre, iar circulaţia aerului nu va permite formaţiunilor noroase care se vor dezvolta să se indepărteze de estul şi sud-estul Romăniei, dimpotrivă, le va favoriza migrarea şi către Oltenia. Va fi şi o scădere de temperatură, ceea ce va insemna de fapt normalizarea regimului termic al acestei perioade.

meteorolog Romica Jurca

Â

Azi in ţară:

Bacău  3°C

Baia Mare       5°C

Braşov 3°C

Buzău  7°C

Cluj-Napoca  4°C

Constanţa        6°C

Craiova           7°C

Deva   6°C

Galaţi  4°C

Iaşi      3°C

Miercurea Ciuc 0°C

Oradea 6°C

Piteşti  7°C

Sibiu    4°C

Suceava          2°C

Tărgu-MureşÂ   4°C

Timişoara        7°C

La munte:

Azi (miercuri):

Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse, in Carpaţii Orientali şi local in Carpaţii Meridionali va ninge, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrănse 15 l/mp.

Măine (joi):

Cerul va fi noros şi local in Meridionali şi Orientali va ninge. Văntul va slăbi in intensitate.

Poimăine (vineri):

Cerul va fi variabil, cu unele innorări ziua in Carpaţii de Curbură, iar noaptea in Carpaţii Occidentali. Văntul va sufla slab pănă la moderat. Pe văi, pe arii restrănse va fi ceaţă.

Â

Bucureşti:

max.    5°C

min.     1°C

Azi (miercuri):

Cerul va fi noros şi temporar vor fi ploi. Văntul va sufla moderat, cu unele intensificări.

Măine (joi):

Cerul va fi mai mult noros şi indeosebi ziua va ploua. Văntul va sufla moderat dimineaţa, apoi va slăbi in intensitate. Maxima: 4°C, iar minima: 0°C.

Poimăine (vineri):

Vor mai fi innorări ziua, apoi vremea va deveni variabilă.

Maxima: 7°C, iar minima: - 2°C.          Â

Â

Drumeţii:

Buşteni (885 m) - Cabana Poiana Izvoarelor (1.455 m)

De la ieşirea din Buşteni urmăm şoseaua ce străbate Valea Cerbului. Drumul urcă pieziş pănă la Cabana Gura Diham. De aici urcăm o porţiune inclinată şi ajungem la intersecţia cu drumul spre Cabana Diham. Vom continua pe o potecă ce suie uşor pe creasta dintre Valea Seacă a Baiului şi Valea Morarului, ajungănd după aproximativ 45 de minute la Cabana Poiana Izvoarelor.

Buşteni (885 m) - Vf. Zamora

După ce depăşim podul peste Prahova ajungem in cartierul Zamora. Drumul se continuă pănă la canton, iar de aici pănă in Şaua Zamorei, de unde poteca se orientează la stănga, pe culmea Muntelui Zamora, pănă in vărful cu acelaşi nume (1.826 m).

×
Subiecte în articol: observator