x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Staţiile de metrou Pantelimon şi Basarb 1 au fost deschise azi

Staţiile de metrou Pantelimon şi Basarb 1 au fost deschise azi

19 Sep 2017   •   13:06
Staţiile de metrou Pantelimon şi Basarb 1 au fost deschise azi

Staţiile de metrou Pantelimon şi Basarab 1 au fost deschise marţi publicului călător cu o zi mai devreme decât a fost anunţat iniţial, Metrorex finalizând, astfel, lucrările de instalare a echipamentelor de control-acces, ce au constituit prima fază a proiectului de modernizare, informează compania. 

"Ultimele staţii rămase în proiect, Pantelimon şi Basarab 1, au fost deschise astăzi publicului călător, cu o zi mai devreme decât a fost anunţat iniţial. Pe tot parcursul etapei de instalare a echipamentelor de control acces, Metrorex şi constructorul proiectului au depus eforturi susţinute pentru ca staţiile de metrou cu un singur acces să fie finalizate cât mai repede, iar impactul asupra confortului călătorilor să fie minim", se spune într-un comunicat. 

Prima fază a proiectului a constat în instalarea echipamentelor de control-acces pe Magistralele 1, 2, 3 în 41 de staţii de metrou din Bucureşti astfel: 20 de staţii pe Magistrala 1, 14 staţii pe Magistrala 2 şi şapte staţii pe Magistrala 3. 

Pe parcursul a şase luni, au fost montate în 41 de staţii 1.186 de porţi batante normale de acces, 36 de porţi speciale automate şi 26 de porţi speciale semi-automate. De asemenea, au fost instalate 113 automate de vândut cartele şi au fost modernizate 41 de puncte de vânzare. 

"Lucrările s-au desfăşurat etapizat pentru staţiile cu mai multe căi de acces, iar pentru cele cu un singur acces antreprenorul a crescut mobilizarea şi, astfel, a fost micşorată perioada de execuţie", afirmă Metrorex. 

Următoarea fază a proiectului, după instalarea porţilor batante, va cuprinde activităţi de implementare a sistemului informatic: implementarea sistemului de plată şi validare contactless, vânzare călătorie la validator (plata cu card bancar), vânzare la validator prin SMS, etc. Această etapă se va derula fără să afecteze traficul de călători, dă asigurări Metrorex. 

"În această perioadă se continuă activitatea de optimizare a sistemului pe baza sesizărilor primite, astfel încât, la finalul implementării tuturor lucrărilor, călătorii să beneficieze de aparate moderne pentru asigurarea unui transport sigur şi confortabil. Modernizarea are ca obiectiv îmbunătăţirea serviciilor şi creşterea confortului în timpul călătoriilor cu metroul. Înnoirea sistemului de control - acces presupune înlocuirea liniei vechi de turnicheţi cu porţi de acces batante cu validator magnetic şi contactless, care facilitează atât intrarea, cât şi evacuarea rapidă a călătorilor în situaţii de urgenţă", se menţionează în comunicat. 

Proiectul a fost derulat cu sprijinul Guvernului României şi este finanţat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi este în valoare de 149,7 milioane de lei, fără TVA.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: basarab pantelimon metrou