x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Statul plăteşte şi impozitul la vila lui Manţog.

Statul plăteşte şi impozitul la vila lui Manţog.

de Gabriela Mladin    |    15 Mai 2011   •   21:00
Statul plăteşte şi impozitul la vila lui Manţog.

In timp ce pensionarii sunt amenintati cu sechestrul pe bunuri pentru neplata impozitelor, statul le face cadou unor angajati, printre ei si directorii de la regii, plata impozitelor pe vile. Oamenii locuiesc de mult in aceste case, construite tot din banii statului, insa SNLO si Complexul Energetic Rovinari, adica acele companii indentificate de Traian Basescu ca fiind conduse de boierii economiei romanesti, nu s-au grabit sa le predea proprietarilor.

Nesimtirea nu are limita atunci cand vine vorba despre unii politicieni care pozeaza in lupi moralisti pe la televizor, iar in realitate se gandesc cum sa mai fenteze statul. Dupa ce ca si-a facut vila din banii statului, inseland mai multe persoane pentru a capata statutul de "stramutat de lux", fostul secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului Ionel Mantog nici macar impozitul pe casa nu si-l plateste.

Nu este singurul, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia si Complexul Energetic Ro­vinari au facut "cadou" impozitele pe vile pentru mai multi smecheri angajati in companiile statului.

Aproape doi ani de puscarie cu suspendare pentru o vila de 8 miliarde

"Cele doua societati investitoare platesc im­pozitele pentru 27 de imobile din cartierul Pri­maverii, valoarea ridicandu-se pe an la 300.000 de lei", a declarat Mariana Budulan, di­rectorul Directiei de Taxe si Impozite Targu-Jiu.

Printre ele si vila lui Mantog, pe care tot statul i-a construit-o cu 800.000 de lei si pentru care judecatorii din Sibiu au constatat recent ca ar fi comis mai multe falsuri in acte pentru a o dobandi. Mai mult, democrat-liberalul Mantog a si fost condamnat la 1 ani si 8 luni de inchisoare cu suspendare pentru modul cum a inselat statul, respectiv Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, pentru a beneficia de acea vila in Primaverii. Casa e finalizata din 2007, dar Mantog si cei din conducerea SNLO nu au facut predarea in acte, tocmai pentru a-l scapa pe Mantog de o povara, cea a platii impozitului pe vila.

Trei miliarde de lei facute cadou de stat

Asadar, in total, 3 miliarde de lei vechi pe an platesc SNLO si Complexul Energetic Ro­vinari, societati aflate in subordinea Ministerului Economiei, pe impozitele unor vile in care proprietarii locuiesc de cativa ani buni.

Ceilalti vecini de cartier cu "privilegiatii" spun ca nu-i mai mira nimic din ce se intampla in Romania.

Am incercat sa aflam care este explicatia nepredarii in acte a imobilelor, pentru ca ele fizic sunt ocupate deja de proprietari, la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia. Aici insa nici un director din cei 30 pe care ii are compania sau purtatorul de cuvant nu a avut timp pentru astfel de explicatii.

Cartierul in care se afla vilele in Targu-Jiu se numeste Primaverii si este locul in care toti directorii si sindicalistii din SNLO si comple­xurile energetice Turceni si Rovinari si politicieni si-au construit vile, evident, din banii sta­tului, imprumutand statutul de stramutat al zonelor in care s-au extins carierele de carbune.

×
Subiecte în articol: observator