x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Steagul Romaniei flutura la Mons

Steagul Romaniei flutura la Mons

16 Apr 2004   •   00:00

Sergentul-major Razvan Voicu si sergentul Mihai Daniel au inaltat ieri drapelul Romaniei la Comandamentul Suprem al Fortelor Aliate din Europa (SHAPE) din Belgia, in fapt, sediul militar al Aliantei Nord-Atlantice.

INTEGRARE. "Incepand de azi, practic, Armata Romaniei trece la procesul de integrare in NATO. De-acum nu trebuie sa ne mai comparam cu nimeni decat cu noi si standardele NATO", a spus seful Armatei Romaniei, generalul Mihail Popescu. Potrivit sefului Statului Major General, "daca din punct de vedere structural si operational suntem inaintati, urmeaza ca din punct de vedere tehnic sa actionam astfel incat sa schimbam dotarea".

SFAT. Ceremonialul de ieri de la Mons l-a avut in prim-plan pe generalul James L. Jones, comandantul suprem al Fortelor Aliate din Europa. Acesta a tinut sa aduca aminte noilor aliati de faptul ca "relatiile dintre NATO si Rusia si Ucraina cresc si se maturizeaza rapid ". Acest lucru l-a explicat prin "programul" pe care SHAPE si-l impune, acela de a dezvolta relatiile intermilitare si de a construi un viitor mai sigur.

Celula mentionata a Romaniei din cadrul Parteneriatului pentru Pace de la SHAPE va deveni, in urma admiterii Romaniei in Alianta Nord-Atlantica, o Reprezentanta Militara, care va avea militari in toate structurile de stat major la nivel strategic. Ceremonialul de ieri este emblematic pentru schimbarile petrecute in cadrul Aliantei in cei 55 de ani de existenta, sarbatoriti chiar in acest an.

RAZVAN BELCIUGANU - Belgia

×
Subiecte în articol: observator