x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştefan Fileaţă, “gorila” lui Udrea, 4 ani cu executare

Ştefan Fileaţă, “gorila” lui Udrea, 4 ani cu executare

de Gabriela Mladin    |    18 Iun 2014   •   18:31
Ştefan Fileaţă, “gorila” lui Udrea, 4 ani cu executare

Agresorul femeii de la Nana, Ştefan Fileaţă, a fost condamnat de Judecătorii din Târgu-Jiu. El a primit 4 ani de închisoare cu executare, după ce i-a fost adăugată şi o pedeapsă pe care acesta o primise cu doi ani în urmă, respectiv 3 ani cu suspendare. Judecătorii au mai decis ca Fileaţă să rămână în continuare în arest preventiv.

Pentru fapta de complicitate la delapidare de care este judecat la Târgu-Jiu, Ştefan Fileaţă a primit un an de închisoare, recunoscând în faţa judecătorilor toate faptele şi beneficiind astfel de reducerea de pedeapsă. Pentru că este, însă, recidivist, judecătorii i-au revocat suspendarea de 3 ani, primită în dosarul de distrugere a urnelor de la Curcani, din 2012, atunci când a lovit şi a jignit membri comisiei secţiei de votare, pe care a care a cumulat-o cu pedeapsa stabilită, urmând ca Fane Fileaţă să execute în penitenciar 4 ani.

A vrut împăcarea!
Înainte de pronunţare, Fane Fileaţă a încercat schimbarea încadrării juridice din delapidare în furt, pentru ca pe Noul Cod Penal să meargă împăcarea cu partea civilă, respective Complexul Energetic Oltenia, achitând practic prejudiciul de 40.000 de lei, scăpând de închisoare, pentru că avea această pedepasă de la Curcani şi ştia că poate vi adăugată la o altă condamnare. Judecătorul a consemnat recunoaşterea, însă nu a schimbat încadrarea şi i-a aplicat, în final 4 ani cu executare lui Ştefan Fileaţă.

Rămâne în arest

Agresorul de la Nana a mai cerut, şi înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu, judecătorii respingând solicitarea. În aceste condiţii, Ştefan Fileaţă râmânân în continuare în spatele gratiilor. Decizia de miercuri, pronunţată de Judecătoria Târgu-Jiu nu este defnitivă, ea poate fi atacată cu apel, la Tribunalul Gorj în termen de 10 zile.

Fileaţă a fost trimis în judecată la Târgu-Jiu pentru complicitate la delapidare. El a fost prins în trafic de un echipaj de poliţie cu marfă furată de la Complexul Energetic Oltenia, respective 40 de tone de fier vechi.

În urmă cu nici două luni, Fileaţă a agresat în comuna Nana o femeie care dorea să se adreseze Elenei Udrea, aflată în vizită electorală. Bărbatul a trântit-o la pământ şi a agresat reporterii Antenei 3.

×
Subiecte în articol: stefan fileata