x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stelian Tănase, audiat de Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor

Stelian Tănase, audiat de Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor

24 Sep 2014   •   08:10
Stelian Tănase, audiat de Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor

Preşedintele director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTV), Stelian Tănase, este invitat miercuri la audieri la Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor pentru a prezenta situaţia din postul public de televiziune.

"Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, prin intermediul preşedintelui Gigel Ştirbu, l-a invitat la audieri miercuri, 24 septembrie, începând cu ora 11,00, pe preşedintele director general al Societăţii Române de Televiziune, Stelian Tănase. Invitaţia a fost lansată pentru a clarifica situaţia existentă în acest moment la postul public de televiziune", se arăta într-un comunicat de presă transmis vineri.

Tot vineri, premierul Victor Ponta a declarat că televiziunea publică are nevoie de o regândire. "Problema principală este faptul că televiziunea publică are nevoi de o regândire - 2.500 de angajaţi, 800 de milioane datorii, aduci oameni din afară când nu îi foloseşti pe cei din interior, pe cei din interior îi plăteşti cu 300 de euro, pe cei din afară cu 3.000 de euro şi aşa mai departe. Deci, trebuie o altă gândire asupra televiziunii publice. Nu cred că televiziunea publică în acest moment poate să influenţeze din punct de vedere politic, nici măcar prin faptul că în fiecare seară sunt acolo adversarii Guvernului, nu cred că influenţează. (...) Dl. Iohannis a fost de două ori într-o săptămână, eu am fost de zero ori în patru luni. Deci nu cred că se poate acest lucru", a argumentat premierul.

Victor Ponta a precizat că nu a discutat niciodată Stelian Tănase, de la momentul în care a fost numit de Parlament la conducerea televiziunii publice.


×