x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri

Ştiri

12 Dec 2008   •   00:00

DIPLOME DE MENTOR/Universitatea din Bucureşti: (UB) organizează mâine Conferinţa anuală a mentorilor. În cadrul acestui eveniment, realizat în colaborare cu Consiliul Britanic, reprezentanţi cu practica pedagogică din cadrul UB vor putea să dialogheze cu mentorii din sistemul liceal.

Cu acest prilej vor fi înmânate şi diplome de absolvire a cursului de mentor profesorilor de liceu care vor fi pe viitor mentori ai studenţilor în domenii precum: fizică, matematică, geografie, chimie, istorie, limbi moderne şi limba română.

BANI PENTRU SALARII
Aproximativ 40 de milioane de lei au fost alocate din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului pentru acoperirea cheltuielilor cu salariile în sistemul de învăţământ preuniversitar. Banii au fost direcţionaţi către şcoli din 21 de judeţe şi municipiul Bucureşti, informează Mediafax. Reprezentanţii Executivului au precizat că sumele sunt necesare pentru acoperirea influenţelor financiare rezultate din aplicarea ordonanţei privind creşterile salariale, respectiv majorarea salariilor cadrelor didactice cu 9% începând cu luna octombrie.

“VORBIŢI ROMĂNEŞTE!”
Regele Mihai I a adresat ieri elevilor de la Colegiul Naţional “I.L.Caragiale” din Bucureşti îndemnul de a învăţa adevărata limbă românească. Majestatea Sa a menţionat că, în prezent, limba română, “în special cea folosită de jurnale, a devenit de o vulgaritate de nedescris”. “Când eram elev, dacă cineva scria un cuvânt care nu se potrivea, imediat era marcat cu roşu. Nu se admitea”, a spus fostul suveran. Regele Mihai I a fost prezent ieri-dimineaţă la Colegiul Naţional “I.L.Caragiale”, unde a asistat la o serbare de Crăciun.

×
Subiecte în articol: scoala