x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri

Ştiri

de Violeta Fotache    |    26 Ian 2009   •   00:00

26 ianuarie 2009



TRĂIM ÎN ROMĂNIA!/"FISCUL" SOMEAZĂ UN MORT SĂ-ŞI PLĂTEASCĂ IMPOZITELE
Potrivit "Fiscului" românesc un cetăţean din ţărişoara asta trebuie să plătească impozit chiar şi după moarte. Conform Antena 3, un bărbat din Drobeta Turnu Severin, care a murit acum trei ani, a primit pe adresa familiei sale un ordin de executare silită pentru un impozit pe venit în valoare de 3 lei, pe care bărbatul decedat l-ar fi înregistrat - ţineţi-vă bine! – la doi ani după ce a murit. Gheorghe Pătruşescu a murit acum mai bine de trei ani. Însă, după statisticile de la Administraţia Fiscală, pe 2008, el trebuie să plătească un impozit pe venituri de 2 lei. După alte câteva zile, familia a mai primit o scrisoare, conform căreia bărbatul ar mai fi dator statului cu încă un leu. În total, trei lei şi o ameninţare de executare silită. Familia a reuşit, însă, să-şi păstreze calmul şi aşteaptă acum executarea de trei lei. Reprezentanţii Administraţiei Fiscale din Drobeta Turnu Severin nu au putut fi contactaţi pentru a comenta situaţia.

CRĂNGAŞI/BOTEZ CU SPRAY PARALIZANT
Scandalul iscat la o petrecere de botez din cartierul bucureştean Crângaşi a băgat în spital o fetiţă în vârstă de patru ani, potrivit Antena 3. Copilul a ajuns la spital sâmbătă noapte după ce unul din clienţi a folosit un spray paralizant într-un conflict cu angajaţii restaurantului. Scandalul a izbucnit în momentul în care unul dintre ospătarii restaurantului a atras atenţia unui grup că face prea multă gălăgie şi mizerie. Unul dintre cei învinuiţi a scos un spray paralizant şi i-a pulverizat în faţă ospătarului. Vaporii sprayului s-au risipit imediat în salonul alăturat în care avea loc un botez. O fetiţă de patru ani, care se afla în apropierea incidentului, s-a intoxicat cu vaporii sprayului. Atât fetiţa cât şi ospătarul au fost duşi la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

MIERCUREA-CIUC/BISERICI ATACATE CU TOPOARE
Un bărbat înarmat cu două topoare a atacat două biserici din Miercurea Ciuc, în timpul slujbelor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Harghita, Gheorghe Filip, citat de Mediafax, enoriaşii aflaţi la liturghia de dimineaţă într-o biserică catolică din Miercurea Ciuc au alertat Poliţia prin 112, după ce bărbatul a intrat în lăcaşul de cult înarmat cu două topoare şi a distrus mai multe bănci. Până la sosirea patrulelor de ordine publică, bărbatul a fugit, însă el a fost prins zece minute mai târziu, când a intrat în Catedrala Ortodoxă, fiind imobilizat rapid de câţiva poliţişti. Atacatorul este din comuna Mihăileni şi are 29 de ani. El a fost dus la Poliţia municipiului Miercurea Ciuc, pentru cercetări. La audieri, bărbatul a declarat că nu are nimic împotriva credincioşilor, dar că este revoltat pe Dumnezeu şi pe preoţi. El riscă reţinerea pentru 24 de ore şi arestarea preventivă pentru port fără drept de arme albe, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi, dacă Biserica va depune plângere, pentru distrugere.

GALAŢI/A PICAT REŢEAUA "MATELOŢII"
Poliţiştii de frontieră din Galaţi au destructurat o reţea de contrabandă cu ţigări care acţiona pe relaţia Republica Moldova - Ucraina - România, a declarat ieri în conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Vasile Năstase. În perioada noiembrie 2008 - ianuarie 2009, reţeaua a introdus în ţară ţigări în valoare de 125.000 de euro, o parte din membrii grupării fiind arestaţi. Operaţiunea de anihilare a fost posibilă după nouă luni de investigaţii în cazul numit de poliţişti "Mateloţii", la care au participat nu doar poliţiştii de frontieră gălăţeni, procurori DIICOT, dar şi specialişti ai Serviciului Român de Informaţii. Au fost reţinute nouă persoane pentru instigare la contrabandă, constituirea unui grup infracţional organizat şi instigare la trecerea ilegală a frontierei de stat. Patru dintre reţinuţi au primit şi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, emise de Tribunalul Galaţi. Ţigările din Ucraina şi Republica Moldova erau preluate de către anumiţi membri ai grupării în baza unor comenzi telefonice, iar după ce persoanele respective ajungeau pe teritoriul României distribuiau marfa de contrabandă în mijloace auto şi o transportau către domiciliile celor ce se ocupau cu vânzarea la negru a mărfii.  Membrii reţelei "Mateloţii" organizau şi acţiuni "tip momeală" prin intermediul cărora se stabilea modul de acţiune al poliţiştilor şi se încerca distragerea atenţiei acestora în momentul în care se realizau transporturile de ţigări. Pentru prinderea membrilor grupării a fost organizat un flagrant în 23 ianuarie, când poliţiştii de frontieră gălăţeni au surprins o parte din persoanele implicate chiar în momentul în care se realiza un transport de ţigări marca "Plugarul", fabricate în Republica Moldova. Au fost reţinuţi şi complicii traficaţilor, care se aflau în apropierea zonei de acostare a bărcilor cu care erau transportate ţigările şi au mai fost făcute nouă percheziţii la locuinţele membrilor reţelei. După finalizarea anchetei, au fost puse sub sechestru asigurator un apartament în valoare de 40.000 euro şi un autoturism marca "Audi A8" în valoare de 70.000 euro. De asemenea, au fost confiscate şi cele 12.500 de pachete cu ţigări depistate în momentul flagrantului, precum şi trei ambarcaţiuni şi o autoutilitară Dacia.

S-A ÎNTÂMPLAT ÎN CRAIOVA/L-A MUŞCAT DE BUZĂ PE COLEGUL FIULUI SĂU!
Un bărbat din Craiova este cercetat de poliţişti, fiind acuzat că a agresat un coleg de şcoală al fiului său, muşcându-l de buză. Incidentul s-a petrecut vineri seară în curtea Liceului Pedagogic din municipiu, potrivit Mediafax. Poliţiştii Secţiei 4 Craiova au fost sesizaţi telefonic de medicii de la Spitalul Judeţean Craiova că la această unitate medicală a ajuns un copil, în vârstă de 12 ani, muşcat de buză. Minorul, Constantin Andrei, a povestit poliţiştilor care s-au dus imediat la spital, că vineri, în jurul orelor 19,00 după ce a terminat orele de curs, în faţa liceului a fost acostat de tatăl unui coleg. "Adultul", pe numele lui Constantin Giaburu, din Şimnicu de Sus, i-a reproşat elevului că a avut o altercaţie cu fiul său, după care l-a lovit cu palma peste faţă, l-a scuipat şi l-a muşcat de buză. Autorităţile urmează să stabilească încadrarea juridică a faptei, în funcţie de numărul de îngrijiri medicale necesare pentru vindecarea elevului agresat.

DEVA/A INTRAT ÎN ZID CU 150 KM LA ORĂ
Un tânăr de 22 de ani a murit ieri după ce maşina pe care o conducea a intrat cu peste 150 km la oră în zidul unui pasaj. Accidentul s-a produs la intrarea în Deva, potrivit Mediafax, în pasajul de peste Drumul Naţional 7, iar tânărul a murit pe loc. Autoturismul a fost găsit de un taximetrist care trecea prin zonă şi care a anunat Poliţia. Echipajele de descarcerare s-au chinuit mai bine de jumătate de oră să scoată cadavrul tânărului din maşină, pentru că, "în urma impactului deosebit de violent, motorul maşinii ajunsese practic peste victimă", potrivit reprezentantului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iancu de Hunedoara, locotenentul Cristian Lumonar. Poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc accidentul. În urma impactului, acul vitezometrului s-a blocat la 200 de kilometri la oră.

TĂRGOVIŞTE/CULMEA TUPEULUI:  ŞOFER BEAT CRIŢĂ DE LA... APĂ CHIOARĂ
Un şofer beat a avariat cu autoturismul două maşini parcate pe Calea Domnească din Târgovişte, iar în faţa poliţiştilor el a susţinut că a băut doar apă de la chiuvetă.  Verificat cu alcool-testul, şoferul a fost depistat cu o alcoolemie de 0,90 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat şi a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice, potrivit Mediafax. Cu tupeu, omul a încercat să-i convingă pe poliţişti că într-adevăr a băut, dar "doar apă de la chiuvetă". Ba mai mult, el a spus că vinovaţi pentru producerea accidentului sunt proprietarii maşinilor lovite, care nu au parcat bine. El a rămas fără permis şi i s-a întocmit dosar penal.

SATU-MARE/OMORÂT DE AMBULANŢĂ
Un bărbat de 60 de ani şi-a pierdut viaţa, sâmbătă seară, în localitatea Socond din judeţul Satu Mare, după ce a fost lovit de o ambulanţă al cărei şofer susţine că victima era întinsă pe şosea, transmite Mediafax. Ambulanţa transportase la domiciliu un pacient care făcuse dializă şi se întorcea la Satu Mare, în maşina Salvării aflându-se doar şoferul. Conducătorul auto susţine că l-a văzut prea târziu pe bărbat, care stătea întins pe şosea. Echipajul unei alte ambulanţe sosite la faţa locului a constatat decesul. Poliţia a declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul.

×
Subiecte în articol: observator potrivit