x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

30 Ian 2009   •   00:00

30 ianuarie 2009



CENTRE DE INFORMARE
Studenţii care vor dori să plece la studii în străinătate vor putea să se informeze mai uşor la centrele ce vor fi create în universităţi, până la finalul anului 2010, de Centrul de Echivalare a Diplomelor. La finalizarea proiectului, tinerii ar trebui să găsească la centre personal pregătit de la care să afle dacă instituţiile unde intenţionează să înveţe sunt de nivel superior sau nu, dacă sunt acreditate, ce tipuri de diplome se pot obţine în străinătate, echivalentul lor în ţară şi detalii despre orice procedură birocratică ce ar putea ulterior crea probleme.

CRIZA ÎN SUA
Conducerea Şcolii din Loudoun, zonă aflată în jurisdicţia Washington, SUA, a luat decizia de a îngheţa salariile profesorilor, notează publicaţia americană Washington Post. Din planul de cheltuieli, ce a fost aprobat cu o majoritate de voturi, au fost omise intenţionat sporul de vechime şi o eventuală creştere salarială proporţională cu creşterea nivelului de trai, pentru a se economisi 31 de milioane de dolari. Măsurile au fost luate în primul rând pentru ca şcoala să îşi permită să îşi păstreze mare parte din profesorii ale căror posturi ar fi fost în pericol.

ELEVI DISCRIMINAŢI

Şansa unui copil de a-şi termina studiile depinde în mare măsură de familia din care provine şi în mod special de situaţia financiară a acesteia, conform unui studiu independent, dat publicităţii de www.timesonline.co.uk. Diferenţa dintre copiii care provin din familii înstărite şi cei cu posibilităţi financiare mai modeste se adânceşte pe măsură ce elevii cresc. Anul trecut, 35% dintre copiii mai săraci au obţinut cinci sau mai multe note bune, în timp ce 63% dintre cei înstăriţi au avut aceleaşi rezultate.

×
Subiecte în articol: scoala