x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

01 Mar 2009   •   00:00

1 martie 2009



INTERLOPI / Arme în 14 locuinţe din Ilfov
Poliţiştii ilfoveni au confiscat ieri arme de diverse tipuri, 2 kilograme de bijuterii şi sume importante de bani, în urma unor percheziţii în 14 locuinţe ale unor cunoscuţi din lumea interlopă. Printre "reşedinţele" vizitate de oamenii legii în comunele Voluntari, Pantelimon, Glina şi Dobroieşti, s-a numărat şi cea a lui Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi.

ÎNMORMĂNTARE / Manea Mănescu, pe ultimul drum
Fostul prim-ministru al României din perioada comunistă, Manea Mănescu, a fost înmormântat ieri la Cimitirul Bellu din Capitală. Pe "părintele ciberneticii" l-au condus pe ultimul drum rudele, colegi din mediul academic, foşti studenţi şi foşti oficiali ai statului român. Nici un actual politician nu a participat la înmormântare, însă liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a trimis o coroană de flori.

ILEGAL LA VAMĂ / Turci în tirul cu mandarine
Poliţiştii de frontieră de la Vama Vărşand au descoperit ieri 20 de cetăţeni turci ascunşi într-un tir încărcat cu mandarine care avea ca destinaţie o firmă din Olanda. Aceştia intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în spaţiul Schengen, unde speră să-şi găsească un loc de muncă. Cei 20 de turci, cu vârste cuprinse între 22 şi 37 de ani, intraseră ilegal în România şi sunt cercetaţi acum pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

RESTRUCTURARE / Boc desfiinţează Cancelaria
Procesul de restructurare a agenţiilor guvernamentale va începe prin desfiinţarea Cancelariei premierului, în maximum zece zile, urmând ca pentru şeful Guvernului să fie menţinut un corp de consilieri, a anunţat sâmbătă seara premierul Emil Boc, conform Mediafax. Desfiinţarea Cancelariei va fi reglementată prin ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii de organizare şi funcţionare a Guvernului. Şeful Guvernului a asigurat că persoanele disponibilizate vor beneficia de prevederile Codului Muncii.


×
Subiecte în articol: observator