x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

15 Mar 2009   •   00:00

15 martie 2009



Campanie / Capitala, un oraş mai verde
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a participat ieri la lansarea acţiunii de curăţenie "Capitala creşte verde". Edilul a ajutat la săparea unor şanţuri şi la plantarea unor copaci în spaţiul verde din faţa unui bloc din Sectorul 6. Perioada 15 martie-15 aprilie a fost desemnată "Luna curăţeniei", acţiune în cadrul căreia o sută de blocuri şi o sută de spaţii verzi din Capitală vor fi reamenajate.

Bucureşti / Noul prefect,numit ieri
Noul prefect al Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a depus ieri, în prezenţa premierului Emil Boc, jurământul la învestirea în funcţie, pe care o va ocupa temporar până la organizarea concursului de ocupare a postului. Alături de noul prefect al Capitalei au depus jurământul şi noii subprefecţi Mariana Câmpurean şi Florin Costinel Gheorghe. Mihai Atănăsoaei a candidat din partea PD-L la alegerile parlamentare pentru un mandat de deputat în Bucureşti, dar nu a reuşit să intre în Parlament.

Exerciţiu / Mii de cai-putere la Romexpo

Echipajele de la Brigada Poliţiei Rutiere s-au antrenat ieri pentru câteva ore la Romexpo. Întrucât de luna viitoare agenţii pe motociclete vor ieşi în trafic, pregătirea este în plină desfăşurare. Tot ieri a fost prezentat şi noul echipament al agenţilor de poliţie. Acesta are dungi reflectorizante şi se diferenţează de cel purtat anul trecut prin faptul că nu mai poate fi achiziţionat din comerţ.

Ungaria / Petre Cozma, decorat
Tatăl handbalistului Marian Cozma, ucis luna trecută la Veszprem, a fost decorat ieri de ministrul ungar al Sporturilor, Istvan Gyenesei, informează Mediafax. Cozma a primit distincţia Premiul de Aur pentru Sport, deoarece, după decesul fiului său, a făcut apel la pace şi la respect reciproc.

Defăimată / Elena Băsescu cere drept la replică
Mezina preşedintelui României, Elena Băsescu consideră că "articolul" Associated Press referitor la posibila sa candidatură la alegerile europene este "defăimător atât la adresa persoanei sale, cât şi la adresa tatălui său şi cere AP un drept la replică, relatează Mediafax. Aceasta suţine că, plecând de la "articolul" AP, "publicaţia italiană La Reppublica a comis o gravă eroare jurnalistică", pe care "o cere, de asemenea, rectificată, prin excluderea imaginilor asociate cu persoana sa, dar care


×
Subiecte în articol: observator