x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

12 Iun 2009   •   00:00

12 iunie 2009



GREVĂ NAŢIONALĂ
Toate sindicatele afiliate la CNS "Cartel Alfa" sunt astăzi în grevă, la nivel naţional, între orele 9:00 şi 9:15. Protestul este un avertisment transmis Guvernului, deoarece nu a fost aplicat planul de măsuri anticriză stabilit cu partenerii sociali în luna februarie. Confederaţia a anunţat acţiunea de protest ieri, în cadrul unei conferinţe de presă. Romulus Niţă, vicepreşedintele "Cartel Alfa", a declarat că această grevă durează doar un sfert de oră, deoarece nu este îndreptată împotriva patronatelor, ci împotriva Executivului. (D.C.)

APELURI FALSE LA 112
Opt din zece apeluri înregistratela serviciul de urgenţă 112, de la începutul acestui an, au fost false. Potrivit unui studiu al STS, cei mai mulţi dintre apelanţi le-au sunat în glumă, nu au vorbit sau le-au înjurat pe operatoare. 84% dintre români ştiu despre existenţa numărului unic de urgenţă, în vreme ce 7 din 10 respondenţi se declară informaţi despre modul în care trebuie folosit serviciul 112.

GRĂDINIŢE NOI
Lucrările la alte patru grădiniţe din Sectorul 2 au fost finalizate, cu un număr total de 400 de locuri, din care 314 au rămas neocupate. Ieri, primarul Neculai Onţanu a inaugurat Grădiniţa nr. 113 din Popa Nan, Grădiniţa nr. 138 din Tunari, Grădiniţa nr. 201 "Clopoţel" din Elev Dridu Georgescu, precum şi Grădiniţa nr. 234 din Intrarea Pontonului. Costurile s-au ridicat la 225.502.000 de lei. Unităţile 135, 137 şi 236 urmează să fie gata la 30 iulie. (M.A.C.)

MAGISTRAŢI SLABI
Numai unul dintre cei 11 magistraţi, care au candidat ieri pentru un post de judecător la instanţa supremă, a reuşit să treacă de filtrul CSM. În urma audierilor celor 11 candidaţi, Consiliul Superior al Magistraturii a decis ca Hermina Iancu de la Curtea de Apel Bucureşti să fie promovată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală. Iniţial au fost 12 candidaţi, dar unul a renunţat să se prezinte la audieri. (Violeta Fotache)

AVOCAŢI JUDECAŢI
Doi avocaţi în Baroul Gorj au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă. Cosmin Nănescu şi Florin Marius Nebunu sunt acuzaţi că, în aprilie 2009, au cerut 1.000 de euro de la o persoană pentru a interveni la judecătorii Tribunalului Gorj să dea o soluţie favorabilă în dosarul persoanei privind anularea unui titlu de proprietate. Dosarul a fost trimis la Curtea de Apel Craiova. (V.F., G.M.)

ASISTENTĂ AGRESATĂ
O asistentă medicală de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti a fost agresată, miercuri seară, în timp ce se afla la o intervenţie. Echipajul medical a fost solicitat, la o adresă, de un bărbat care susţinea că e în comă diabetică. La adresa respectivă se aflau un bărbat şi o femeie, ambii sub influenţa băuturilor alcoolice, însă nici unul nu era în comă diabetică. Bărbatul i-a cerut asistentei să-i administreze femeii o injecţie cu calciu. Deoarece asistenta le-a sugerat să meargă la spital, femeia a aruncat în asistentă cu o veioză şi cu o sticlă.

×
Subiecte în articol: observator