x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

30 Iun 2009   •   00:00

30 iunie 2009



"ECONOMIA DE TROC"
FINANCIARUL îţi oferă astăzi un supliment inedit: "Economia de troc". Opt pagini în care sunt listate cele mai eficiente metode de depăşire a blocajului financiar alături de zeci de anunţuri din toate domeniile de activitate unde să identifici parteneri interesaţi de produsele tale şi să stabileşti cum poţi schimba de mai multe ori produse, până când realizezi profit. FINANCIARUL demarează, odată cu apariţia acestui prim număr al suplimentului "Economia de troc", un proiect de radiografiere a economiei actuale. Suplimentul va apărea la sfârşitul fiecărei luni, atâta vreme cât realitatea economică o impune.

CAZUL MUŞETESCU
Procurorul general Codruţa Kovesi a cerut preşedintelui Traian Băsescu declanşarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Ovidiu Muşetescu, fost ministru al Privatizării şi fost preşedinte al APAPS, în dosarul referitor la privatizarea Alro Slatina şi Alprom SA. Procurorii susţin că Muşetescu s-ar face vinovat de abuz în serviciu şi stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de cea comercială reală a bunurilor aparţinând firmelor la care statul este acţionar.

VIZITA PAPEI
Papa Benedict al XVI-lea doreşte să vină în România, onorând astfel invitaţia adresată de şeful statului, însă acest lucru este fezabil numai după o vizită a PF Daniel în Italia şi la Vatican care să adreseze Sfântului Părinte o invitaţie şi din partea BOR. Precizarea a fost făcută de ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Marius Gabriel Lazurcă, într-un interviu acordat Agerpres. El a lăsat să se înţeleagă că vizita Patriarhului României la Vatican este posibilă într-un termen apropiat. (MFM)

TIMOFTE, ÎN JUDECATĂ
Fostul şef al SRI, Radu Timofte a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în declaraţii. Alături de Timofte au fost trimişi în judecată şi fostul şef al Direcţiei logistice SRI, Virgil Turcu şi alţi trei membri ai comisiei de verificare a îndeplinirii condiţiilor legale de vânzare şi a oportunităţii vânzării locuinţelor de serviciu. În scopul cumpărării locuinţei de serviciu, la data de 28 ianuarie 2005, inculpatul Timofte Alexandru Radu a întocmit şi depus la SRI două declaraţii pe proprie răspundere false în care a consemnat informaţii necorespunzătoare cu privire la situaţia sa locativă.

AUTOSPECIALE IGPR
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au început urmărirea penală "în rem" pentru tentativă la abuz în serviciu contra intereselor publice, în dosarul achiziţiei de autospeciale de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). În dosarul achiziţiei de autospeciale, urmărirea penală în rem a fost începută la 7 ianurie, iar, ulterior, procurorii au dispus şi realizarea unui raport de expertiză tehnico-ştiinţifică. Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a anunţat ieri că va cere în instanţă anularea contractelor de achiziţie de autospeciale încheiate anul trecut de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

×
Subiecte în articol: observator