x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

25 Iul 2009   •   00:00
DISPONIBILIZĂRI
Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) acu­ză Ministerul Educaţiei că a trimis ins­pec­toratelor şcolare o adresă prin care se cere reducerea posturilor cu 4%. Acest lucru ar duce la disponibilizarea a 20.000 de angajaţi. "După ce în urmă cu câteva zile inspectoratele au primit o adre­să prin care li se cerea să refacă planurile de şcolarizare, astfel încât să pri­me­ze criteriul economic, ministerul a re­mis, joi, o nouă adresă prin care le preci­zează numărul de norme în care trebuie să se încadreze", a precizat secretarul general al FEN, Constantin Ciosu. (E.M.)

ARŞI LA IAŞI
Şapte tineri, dintre care cinci cetăţeni străni, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Iaşi cu arsuri la tălpi, după ce au participat la o probă care presupune mersul pe jăratic, în cadrul conferinţei internaţionale a studenţilor "Iashington 2009". Tinerii invitaţi la conferinţă au fost, joi seară, la proba Salamandra, care a presupus mersul pe jăratic. La câteva ore după această probă, tinerii din Hong Kong, Canada, Lituania şi România au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Iaşi. (Mediafax)

CARTEA, INUTILĂ
Majoritatea tinerilor bucureşteni (76%) este de părere că şcoala nu răspunde nevoilor pieţei muncii. Ei consideră inutile informaţiile dobândite în cadrul procesului educaţional, potrivit unei cercetări realizate de asociaţia Societatea Civilă pentru Reformă Morală. Astfel, mai mult de jumătate din tinerii intervievaţi au menţionat că principala cerinţă la interviuri este experienţa. Şomajul ridicat în rândul tinerilor poate fi justificat prin faptul că 53% dintre aceştia nu ar accepta un loc de muncă pentru care ar fi supracalificaţi şi prost plătiţi.

PROTEST ÎN BISTRIŢA
Localnicii din satul bistriţean Susenii Bârgăului adună semnături împotriva desfiinţării gimnaziului din localitate. Lista urmează să fie transmisă Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, care a decis, la propunerea directorului şcolii, să mute clasele V-VIII la Prundu Bârgăului. Inspectorul şcolar general Stela Todea a spus că desfiinţarea gimnaziului a fost cerută de Constanţa Neuc, directorul Grupului Şcolar "Radu Petrescu" din Prundu Bârgăului, iar cererea a fost aprobată de Inspectoratul şcolar încă din luna aprilie. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: scoala