x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

01 Aug 2009   •   00:00

1 august 2009



DOLIU ÎN PNL
Profesorul Sorin Bottez, preşedintele Asociaţiei pentru Educaţie Cetăţenească, a încetat ieri din viaţă. Bottez s-a angajat încă din 1945 în mişcarea liberală, iar la 22 decembrie 1989, împreună cu câţiva prieteni, a iniţiat refacerea PNL. În 2008, Sorin Bottez (79 ani) a primit calitatea de membru fondator de onoare al PNL. A fost deputat în legislatura 1990-1992, ambasador (1992-1994) şi ministru al Informaţiilor Publice (1996-1998).

ŞOFERUL CJ DĂ AMENZI

Unul dintre şoferii Consiliului Judeţean Sibiu a fost numit inspector pe drumurile judeţene. La iniţiativa preşedintelui Martin Bottesch (FDGR), Kraus Erwin, alături de alţi angajaţi ai CJ Sibiu, va avea în grijă maşinile care transportă pe drumurile judeţului materiale de construcţie conform cu prevederile HG nr. 1373/2008. Proiectul a fost votat fără comentarii de consilierii judeţeni sibieni, chiar dacă ceilalţi inspectori sunt fie şefi de servicii, fie inspectori de specialitate, toţi cu studii superioare. (Dan Tomozei)

PEDEPSE SPORITE
Curtea de Apel Cluj a decis ieri ca pedepsele suporterilor care au agresat un jandarm clujean să fie majorate. Decizia a fost luată după ce instanţa a schimbat, în cazul a trei dintre ei, încadrarea faptelor din ultraj în tentativă de omor calificat. Curtea de Apel Cluj a judecat, ieri, apelul la sentinţa din aprilie a Tribunalului Cluj în cazul celor patru tineri care au bătut un jandarm la 7 mai 2008, înainte de începerea meciului dintre "U" şi CFR Cluj. (L.A.)

EVENIMENT LA ASTRA

Complexul Naţional Muzeal "ASTRA" din Sibiu organizează în perioada 6-9 august Festivalul Naţional al Tradiţiilor Populare. Evenimentul, ajuns la cea de-a VIII-a ediţie, este conceput ca o manifestare interactivă. Cele trei judeţe invitate la această ediţie sunt Braşov, Giurgiu şi Neamţ, însă vor fi prezenţi reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din Serbia, Ucraina şi Bulgaria, dar şi meşteri din Republica Moldova.  

Şef nou la COTIDIANUL

Jurnalistul Cornel Nistorescu preia începând de astăzi conducerea publicaţiei Cotidianul, care aparţine Grupului de presă Realitatea-Caţavencu. Adrian Ursu - redactor-şef al publicaţiei în ultimul an - a fost promovat director editorial la Realitatea TV şi va continua să realizeze emisiunea din prime time. Cofondator al trustului de presă Expres, Cornel Nistorescu a condus revista cu acelaşi nume, iar în 1997 a devenit directorul cotidianului Evenimentul Zilei.

PENSIILE, LA CONTROL

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii şi Asigurări Sociale intenţionează să propună formarea unei comisii de control a pensiilor de invaliditate. Domnica Doina Pârcălabu susţine că Bihorul se află pe primul loc în ţară, cu 40.000 de pensii de invaliditate, din totalul naţional de 900.000. Pentru clarificarea acestor pensii, Pârcălabu va cere concursul Institutului Naţional de Expertiză, care va trebui să-şi intensifice controalele la cabinetele medicale de expertiză. (Teodora Ivan

TELEGONDOLA, OPRITĂ
Telegondola din Sinaia, care urcă din staţiune până la Cota 1400, este oprită în această perioadă. Măsura a fost luată pentru efectuarea reviziei tehnice anuale. Conform Primăriei Sinaia, în funcţie de problemele care pot apărea la instalaţie, perioada de revizie va dura între şapte şi treizeci de zile, iar verificarea vizează îmbunătăţirea parametrilor tehnici ai instalaţiei. (Laura Calciu)

CONDAMNARE

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, ieri, pe revendicatorul terenurilor din cartierul ANL "Henri Coandă" la 15 ani de închisoare cu executare. Instanţa l-a condamnat pe Radu Ion Fotino şi la cinci ani interzicerea unor drepturi după executarea pedepsei, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, se arată într-un document obţinut de Mediafax. Tribunalul Bucureşti a anulat şi certificatele de moştenitor întocmite nelegal pe numele lui Fotino.

×
Subiecte în articol: observator