x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

22 Aug 2009   •   00:00

22 august 2009



SALARII ÎN INSTANŢĂ
Profesorii de la un liceu din judeţul Galaţi au câştigat în instanţă sporul de vechime la orele suplimentare şi creşterea salarială de 37% aprobată în 2008. Tribunalul Galaţi le-a dat câştig de cauză dascălilor de la Liceul "Calistrat Hogaş" din Tecuci, care ar trebui astfel să încaseze salarii mai mari cu 37%. Este prima sentinţă dată de instanţă într-un lot de aproape 300 de procese identice, deschise de Sindicatul Învăţământului Preuniversitar. "Noi avem aproape 300 de procese, pentru fiecare şcoală în care se găsesc membri de sindicat", a declarat Valeriu Diculescu, preşedintele sindicatului din Galaţi.

BISTRIŢA-NĂSĂUD
Un număr de 196 de şcoli din judeţul Bistriţa-Năsăud (46%) nu au primit în acest an autorizaţie de funcţionare din partea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP). Directorul ASP Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a declarat că sunt autorizate 167 de şcoli, dintre care 40 în mediul urban, şi 63 de grădiniţe, dintre care 24 funcţionează la oraş. "Principalele deficienţe constatate sunt legate de grupurile sanitare improprii, lipsa apei potabile curente, sistemele de încălzire şi de iluminat necorespunzătoare, spaţiul insuficient, mobilierul necorespunzător, pereţii fisuraţi", a precizat Andriţoiu. (Agerpres)

LOCURI ÎN GRĂDINIŢE
Cel mai mare deficit de locuri la grădiniţele cu program prelungit în judeţul Olt se înregistrează la Slatina, unde sunt cu 160 de cereri mai multe decât numărul de locuri. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Gabriela Constantinescu, la Caracal situaţia e similară cu cea de la Slatina. Pentru Slatina se discută înfiinţarea a trei noi grupe, dar şi aşa se rezolvă numai jumătate din cererile pentru care nu sunt deocamdată locuri. La grădiniţele cu program normal din Slatina şi Caracal mai sunt, deocamdată, câteva zeci de locuri libere. (Agerpres)

FĂRĂ LOCURI DE MUNCĂ
Numărul şomerilor din judeţul Sălaj a crescut în primele şase luni ale anului cu peste 50% faţă de întregul an 2008, aşa cum reiese din baza de date a Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Sălaj. În prezent în judeţ sunt înregistraţi aproximativ 9.000 de şomeri, ca urmare a crizei economice din ţara noastră. Situaţia tot mai gravă este cauzată de concedierile colective făcute de 42 de agenţi economici din judeţ, dar şi de cele individuale. În perioada aprilie-iulie 2009, Sălajul a înregistrat cea mai ridicată rată a şomajului între judeţele din Transilvania.

×
Subiecte în articol: scoala